PC kaynaklarını merkezi bir noktadan izlemek

Her hangi bir sorun çıktığında nedenini öğrenmek istiyorsunuz ve bu amaçla çalışan işlemlere, sabit disk erişimine ve ağ aktivitelerine bakıyorsunuz. Windows bu bilgiye ulaşmanızı standart araçları yardımıyla kolayca sağlıyor.

PC kaynaklarını merkezi bir noktadan izlemek

Vista'nın Kaynak İzleyicisi, Windows Görev Yöneticisi'ne göre daha kullanışlı ve daha anlaşılır efektif araçlarından birisi. Bu aracı başlatmak için öncelikle "Görev Yöneticisi"ni başlatın. "Performans"
sekmesine geçerek sağ alt taraftaki "Kaynak İzleyici"ye tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirmek için yönetici haklarına sahip bir kullanıcı hesabı ve şifresiyle yetki vermelisiniz. Kaynak İzleyicisi bilgileri yeni bir sayfada düzenli bir şekilde gösterecektir. Kaynak İzleyici aracı beş farklı alt bölüme ayrılmış. Bunlardan ilki olan "Kaynak Genel Görünümü"nde CPU, disk, ağ ve bellek hakkındaki genel durum bilgilere ulaşabilirsiniz. Diğer dört bölümde ise disk yazma ve okuma erişimleri veya CPU kullanımları gibi tekil işlemlere ait bilgilere rahatlıkla ulaşabileceksiniz. Bu bölümlerden istediğinizi aktif hale getirmek için başlığın bulunduğu
çubuğa veya sağ taraftaki diyagramı açan ok işaretine tıklayabilirsiniz. "Daha Fazla Bilgi" adındaki son bölümde ise ihtiyaç duyabileceğiniz farklı konulardaki araçların yardım konularını içeriyor.

Okuyucu Yorumları