Pencerelerin ön izlemesini göstermek

Windows XP'nin takipçisi Vista'da, kullanıcı, farenin işaretçisini görev çubuğundaki bir uygulamanın üzerine getirdiğinizde uygulamanın küçük bir ön izlemesi beliriyor. Peki XP için de böyle bir şey mümkün mü?

Pencerelerin ön izlemesini göstermek

Evet, mümkün. Ücretsiz uygulama Visual Tooltip görev çubuğundaki uygulamalar için kolayca yerlerini değiştirebileceğiniz ön izlemeler oluşturuyor. Hatta isterseniz uygulama, araç çubuğunun yerini alıyor. Aracı ücretsiz olarak www.chrisnsoft.com/wp-content/uploads/visualtooltip22.zip adresinden indirebilirsiniz.

Yükleme: ZIP dosyasını uygun bir konuma çıkartın ve VisualToolTip.exe adlı dosyayı çalıştırın.Daha sonra ilk pencerede dil olarak Turkish v2.1'i seçtikten sonra »Tamam«a tıklayın. Program çalıştıktan sonra sistem tepsisinde yerini alacaktır. Sırasıyla simgeye ve »Seçenekler«e tıklayın.

Ayarlamak: "Küçük resim Önizleme" sekmesinden resim büyüklüğünü, arka plan resmini ve saydamlığı ayarlayabilirsiniz. Buradaki ayarları yaptıktan sonra »Görünüm « sekmesine geçin ve "Windowsla Başlat" seçeneğini işaretleyin. Standart olarak kısa bir süre sonra animasyonlu pencereler devreye girmiş olacaktır. Yine buradan "Küçük resim önizleme gecikme süresi" değerini "700" den "0" a indirirseniz veya azaltırsanız pencereler daha hızlı hareket edecektir. Ayrıca "Küçük resim açılırken efekt" ve "Küçük resim kapanırken efekt" seçeneklerini kapatırsanız önizlemeler daha hızlı açılacaktır. Sürükle-Bırak yöntemi ile ön izleme resminin yerini değiştirebilir veya ekrana taşıyabilirsiniz. Burada önizleme ön planda olacak ve daima güncel kalacaktır. Bu sayede görüntüde gerçekleşen değişiklikleri görebilirsiniz. Daha sonra bu pencereye ihtiyaç duymadığınız takdirde fare işaretçisini pencerenin üzerinde tutun ve başlığın kenarında beliren raptiye sembolüne tıklayın.

Görev çubuğunu değiştirmek: Visual Tooltip görev çubuğunu, Macintosh'larda olduğu gibi, üç boyutlu bir çubuk ile değiştirebiliyor. Bunu gerçekleştirmek için aracın ayarlarından »Dock« sekmesine gidin. Buradaki »Bütün küçük resim önizlemelerini Dock içine otomatik yerleştir« seçeneğini devreye sokun. Ayrıca Geçirgenlik ve Döndürmeyi de ayarlayın ve alternatif görev çubuğunuz test edin. Ayrıca isterseniz »Görev Çubuğu« sekmesi üzerinden »Görev çubuğunu gizle« seçeneği ile görev çubuğunu devre dışı bırakabilirsiniz.

Dikkat: Aracı Windows ile otomatik başlayacak şekilde ayarladığınızda ve görev çubuğunu devre dışı bıraktığınızda, yeni görev çubuğunu doğru ayarlamadığınız takdirde programlarınız çalışmayabilir. Böyle bir durumda [Windows] + [E] tuş bileşimini kullanarak Windows Explorer'ı açın ve "VisualToolTip. exe" dosyasını bulun. Aracı çalıştırın. Daha sonra seçenekler vasıtası ile ayarları yeniden değiştirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları