Pratik ipuçları

Ok işaretlerini kaldırmaktan programsız ekran görüntüsü yakalamaya, kurtarma konsolunu başlatmaktan otomatik sistem başlangıcını kapatmaya kadar kullanıcılar için gerekli bazı pratik ipuçları...

Pratik ipuçları

OK İŞARETLERİNİ KALDIRMAK

Kayıt defterindeki "HKEY_CLASSES_ ROOT\ lnkfile" girişinde "IsShortCut" girdisini kaldırarak, kısayol dosyalarında bulunan ok işaretlerini gizleyebilirsiniz.

YANIP SÖNEN AĞ SEMBOLÜ

Eğer içerik menüsünden "Start animation in case of activity"e tıkladıysanız, XP'deki gibi Vista bilgi ekranında ağ sembolü yanıp sönecektir.

PROGRAMSIZ EKRAN GÖRÜNTÜSÜ YAKALAMAK

Aktif pencerenin ekran görüntüsünü yakalamak için [Alt]+[Print Screen] kısayolunu kullanabilirsiniz. [Print Screen] ise tüm ekranın görüntüsünü hafızaya alacaktır.

KURTARMA KONSOLUNU BAŞLATMAK

Kurulum CD'siyle sistem başlangıcında kurtarma konsolunu çalıştırmak için sistem dosyaları yüklendiğinde [R] tuşuna basın.

OTOMATİK SİSTEM BAŞALANGICINI KAPATMAK

Sistem başlangıcı sırasında BIOS ekranından sonra [F8]'e basarak menüden "Deactivate automatic restart during a system error" seçeneğiyle otomatik yeniden başlatmaları önleyebilirsiniz.

KAYIT DEFTERİNDE DOLAŞMAK

Kayıt defterinde istediğiniz yere ulaşmak için aradığınız girdinin ilk harfini basarak gezinebilirsiniz. Böylece açılır birbirine bağlı alt menülerde kaybolmayacaksınız.

Okuyucu Yorumları