Programları daha hızlı yükleyin

Bazı programları bilgisayarınıza yükledikten sonra sistemi yeniden başlatmak gerekiyor. Fakat çoğu durumda Explorer'ın yeniden başlatılması da aynı işlevi gördüğü için buna gerek kalmıyor. Uygulama işlem sistemini yeniden başlatmaktan çok daha hızlı.

Programları daha hızlı yükleyin

Yüklenen bazı programlar gerekli kayıtların yapılabilmesi için sistemin yeniden başlatılmasını isteyebiliyor. Fakat aslında Windows gezgini yeniden başlatmak da bu sorunu çözebilir. Sadece bazı sürücü ve Service Pack yüklemelerinde sistemin yeniden başlatılması zorunlu bir durum. Windows Gezgini'ni yeniden başlatmak için [Ctrl] + [Alt] + [Del] tuşlarına basın ve açılan menüdenGörev Yöneticisi'ni Başlat komutunu verin. Açılan penceredenİşlemler sekmesine geçin. Burada "explorer.exe" adlı işlemi bulun ve [Del] tuşuna basın. Şimdi Windows Gezgini kapanacak ve yeniden açılacaktır. Eğer otomatik olarak yeniden açılmazsaDosya / Yeni Görev (Çalıştır) komutunu verdikten sonra açılan kutuya "explorer.exe" yazarak işlemi tekrar başlatabilirsiniz. Bu işlemleri daha hızlı bir biçimde gerçekleştirmek için aşağıdaki gibi bir toplu komut dosyası hazırlayabilirsiniz:

@echo off
taskkill /f /IM explorer.exe
explorer.exe
Bunun için yukarıdaki komutları bir metin belgesi yaratıp içine yazmanız ve daha sonra Dosya / Farklı Kaydet komutunu kullanarak bu dosyayı ".bat" biçimde kaydetmeniz yeterli. Dosya içindeki komutlar Explorer.exe görevinin kapatılmasına ve hemen ardından da yeniden başlatılmasına yarıyor.

Dikkat: Bu işlemi gerçekleştirmeden önce çalışmalarınız kaydetmeyi unutmayın. Yine eğer herhangi bir kopyalama işlemi yapıyorsanız Explorer'ı sonlandırmak bu işlemi iptal edecektir. Her ne kadar Explorer yeniden başladığında açık olan programlar tekrar belirse de yaptığınız çalışmalarınızı kaydetmekte yarar var.

Okuyucu Yorumları