Can sıkıcı reklâmları engelleyin

Adblock eklentisi, Firefox'taki istenmeyen çok sayıda reklâm banner'ını bağlam menüsü üzerinden devre dışı bırakabiliyor. Ancak bazı nesnelerde bu eklentiden yararlanmak mümkün olmayabiliyor.

Can sıkıcı reklâmları engelleyin

Adblock Plus söz konusu reklâm filtresinden çok daha etkin bir ücretsiz eklenti. Adblock'tan yararlanıyorsanız öncelikle iki eklentinin birbirlerini karşılıklı olarak etkilememesi için öncelikle bu ilk filtreleyiciyi kaldırmanız gerekiyor. CHIP-Code ADBLOCK PLUS'ı http://adblockplus.org adresinden de indirebilirsiniz. Xpi uzantılı dosyayı Firefox penceresine sürükleyerek kurulumunu başlatabilirsiniz. Şimdi Kur'a tıklayarak işlemi tamamladıktan sonra Eklentiler penceresinden Firefox uygulamasını etkinleştiren başlat'a tıklayın.

Adblock Plus hem Araçlar menüsünde hem de navigasyon simge çubuğundaki yerini alacak. Standart ayarlar bile sizi reklâmların büyük bir bölümünden korumak için yeterli. Ancak filtreyi optimize etmek için bazı değişiklikler yapmakta yarar var. Bunun için Araçlar menüsünden Adblock Plus'a tıklayın. Seçenekler menüsünde Flash ve Java'yı kulakçıklarda belirt seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun. Bu sayede gelecekte nesneleri Adblcok Plus sayesinde tek tıkla ve bağlam menüsüne gerek kalmadan filtreleyebilirsiniz.
Alternatif olarak web sayfalarının her biri için engellenebilen nesnelerin listesinin yer aldığı bir liste açarak, onun üzerinden görüntülemek istemediğiniz nesneleri filtreleyebilirsiniz. Bunun için simge çubuğu üzerinden Adblock Plus menüsüne tıklayın ve Engellenebilecek öğeleri göster'i seçin. Firefox penceresinin altındaki alan söz konusu öğelerin listelenmesini sağlıyor. Sağ fare tuşuyla herhangi bir öğeye tıklayabilir ve açılan bağlam menüsünden söz konusu nesnenin web sayfası üzerindeki konumunu açığa çıkarabilirsiniz. Adblock Plis bu nesneyi kısa bir süreliğine renkli bir çerçevede görüntüleyecektir. Doğru nesneyi bulduktan sonra yine aynı bağlam menüsü üzerinden onu engelleyebilirsiniz.
Filtrenin performansı ücretsiz olarak üye olabileceğiniz filtreleme listeleriyle artırılabiliyor. Otomatik olarak güncellenen bu filtrelerden yararlanmak için Araçlar / Adblock Plus seçeneğine tıklayın. Açılan pencereden Süzgeçler / Süzgeç aboneliği ekle'ye tıklayın. Buradaki listelerden herhangi birini seçtikten sonra Otomatik olarak güncelle ve Süzgeçleri etkinleştir seçeneklerinin işaretlendiğinden emin olun ve Tamam'a tıklayarak seçiminizi onaylayın.

Okuyucu Yorumları