Şablonlarla kullanıcı hesapları oluşturma

Bilgisayarınızda aynı yapılandırmaya sahip çok sayıda kullanıcı hesabı oluşturmak istediğinizde, bu hesapların her biri için ayarları teker teker yapmak kısa sürede can sıkıcı bir hal alabilir.

Şablonlarla kullanıcı hesapları oluşturma

Her yeni hesapta Default User adını taşıyan standart bir profil esas alınıyor. Burada C:\Documents and Settings\ Default User klasörüne kaydedilen bir şablon söz konusu. Şablonun içeriğinde kendi ihtiyaçlarınıza göre çeşitli değişiklikler yapabilir ve örneğin farklı bir arka plan resmi seçebilirsiniz. Bunun için bilgisayarınızda yönetici olarak oturum açın ve Denetim Masası'ndan Kullanıcı Hesapları simgesine çift tıklayın. Yeni kullanıcı oluştur bağlantısına tıkladıktan sonra yeni bir isim seçin ve İleri'ye tıklayın. Bir hesap türü seçin ekranından Sınırlı'yı seçin ve Hesap oluştur'a tıklayın. Daha sonra bu yeni hesapla oturum açın ve gelecekte şablonda yer almasını istediğiniz tüm değişiklikleri yapın.

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve yönetici olarak oturum açın. Daha sonra [Windows] + [Pause] tuş bileşimiyle Sistem Özellikleri penceresine geçin. Gelişmiş sekmesine tıklayın. Burada Kullanıcı Profilleri alanından Ayarlar'a tıklayın. Daha sonra yeni oluşturduğunuz profili seçip Kopyala seçeneğini kullanın. Bir sonraki iletişim penceresinden Gözat'a tıklayın ve C:\Documents and Settings\Default User klasörünü açın. Devam etmeyi gerçekten isteyip istemediğiniz sorusuna Evet yanıtını verin, Tamam'a tıklayarak tüm iletişim pencerelerinden çıkın. Artık örnek kullanıcı adını silebilir ve bilgisayarınızda değiştirilmiş şablonu temel alacak şekilde yeni kullanıcı hesapları yaratabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları