Şifre girişlerini normal metin olarak görüntü

Şifre girişleri genellikle korumalıdır. Yazdıklarınız yıldız veya nokta şeklinde gizlenerek gösterilir. Bu güvenli bir yol fakat yanlış giriş yapıldığında can sıkıcı olabiliyor. Evinizde sadece bilgisayarı siz kullanıyorsunuz ve yanlış giriş yaptığınızda şifreyi yeniden yazmak canınızı sıkıyor olabi

Şifre girişlerini normal metin olarak görüntü

Şifrelerinizi yazarken, girdiğiniz karakterleri normal metin şeklinde görüntülemeniz mümkün. Bu fonksiyonel yeteneği Firefox'a kazandıran "Unhide Passwords" adındaki ücretsiz eklentiyi https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/ adresinden temin edebilirsiniz.

Kuruluma başlamak için web sitesindeki "Add to Firefox" bağlantısına tıklayın. Diğer seçenek olarak ise XPI dosyasını bilgisayarınıza indirerek tarayıcınızla açabilirsiniz. Eklentiyi kurmaya başlamak için "Şimdi kur" düğmesine tıklayın. Ardından çıkan penceredeki "Firefox uygulamasını yeniden başlat"a tıklayın. Tarayıcınız yeniden başladığınızda eklentiniz kullanıma hazır hale gelecek ve herhangi bir yapılandırma ayarına ihtiyaç duymayacaktır. Şifrelerinizi ilgili alana girerek normal metin şeklinde görünürlerken, sitenin içinde başka bir alana tıkladığınızda ise şifreleriniz hemen gizlenecektir.

NOT: Giriş yapmış olduğunuz alandaki şifrelerin görüntülenmesi için web sitesinin tam olarak yüklenmiş olması gerekmektedir.

Okuyucu Yorumları