Sık kullanılan programları başlat'tan silmek

"Başlat" menüsünde sık kullandığınız programlar saklanır. Fakat sizin bu programları adeta bir ispiyoncu listesi tutarmışçasına saklamanıza hiç gerek yok.

Sık kullanılan programları başlat'tan silmek

Bir kayıt girdisi yardımıyla Windows sık kullandığınız uygulamaları görmezden gelecektir. Yönetici haklarına sahip bir kullanıcı hesabı ile Windows'a giriş yapın. "Başlat" menüsünden "Çalıştır" yolunu izleyerek "regedit" yazarak "Enter" tuşuna basın. Eğer Vista kullanıyorsanız "Başlat" menüsündeki arama satırına da komutu girebilirsiniz. Sol taraftaki ağaç şeklinde açılır yapıdan "HKEY_CLASSES_ROOT\Applications" yolunu izleyin. Burada sistemin barındırmış olduğu birçok EXE veya DLL uzantılı sistem dosyalarını bulabilirsiniz. Örneğin; Apple için "iTunes.exe" adındaki alt anahtar bulunacaktır.

Listeye bakarak, sık kullanılan programlar arasında görüntülenmesini istemediğiniz uygulamaları seçin. "Düzenle | Yeni | string karakter" yolunu izleyerek "NoStartPage" girdisini oluşturun. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda sık kullanılan programlar listesinde, istemediğiniz uygulamaların Windows tarafından silinmiş olduğunu göreceksiniz.

Windows'un uygulamaları yeniden görüntülemesini isterseniz, doğru anahtar değeri için "NoStartPage" girdisini silebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları