Sıradan komutları anında bulmak

Outlook 2007 hariç son ofis paketinin bütün sürümleri yeni arabirim menüsüne sahip. Her ne kadar bu yeni arabirim göze hoş gözükse de alışmak gerekiyor: Eski menüler artık yerlerinde yok ve eşdeğerlerini bulmak da zaman alabiliyor.

Sıradan komutları anında bulmak

Microsoft eski komutların yeni menüdeki karşılığını gösteren bir tablo yayınladı. Bu tabloyu yardım menüsünden indirebilirisiniz. Doğrudan bir bağlantı maalesef yok.

Örneğin Word 2007'de [F1] ile yardım özelliğini açın, arama kutusuna "Görevler" yazın. Arama tamamlandığında "Başvuru: Word 2007'de Word 2003 komutlarının konumları" seçeneği belirecektir. Excel için bu "Başvuru: Excel 2007'de Excel 2003 komutlarının konumları", PowerPoint için "Başvuru: PowerPoint 2007'de PowerPoint 2003 komutlarının konumları" Access için ise "Başvuru: Access 2007'de Access 2003 komut- larının konumları" olarak geçiyor. Bu bağlantıya tıklayın ve "Hızlı Erişim Çubuğuna komut ekleme" konusuna gelin. Daha sonra Word Şeride Eşleme Çalışma Kitabı'na tıkladığınızda bir dosya indirme penceresi açılacaktır.

Buradan isterseniz dosyayı açabilir isterseniz bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. Eğer bu tabloyu sık sık kullanacaksanız kaydetmenizi tavsiye ediyoruz. Sekmeli sayfalar aracılığıyla eski ofis paketindeki menülerin karşılığını yeni ofis paketinde kolayca bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları