Sözcük Kaydırmayı bütün hücrelerden kaldırmak

Birçok tabela, girdileri satırlarla iç içe almakta. Fakat iç içe giren hücreler ve kelimeler sinir bozucu bir durum ortaya koyabiliyor.

Sözcük Kaydırmayı bütün hücrelerden kaldırmak

Excel'e entegre edilmiş olan "Bul & Değiştir " özelliğini kullanabilirsiniz. 2007 sürümünde »Giriş/Bul ve değiştir« sekmesindeki çoklu özellik listesine ve sonra da »değiştir« menüsüne tıklayın. Önceki Excel sürümlerinde bunun yerine »Düzen / Değiştir« ya da peş peşe [Ctrl]+[F] ve [Alt]+[Z] yapın.

Daha sonra »değiştir« sekmesinde imleci »İçinde ara« alanına koyun. Ama klavyede [Numlock] tuşunun etkin olduğundan emin olun. Son olarak [Alt]'a basarak tuş takımından "0010" girin. Eğer alanı boş bırakırsanız Excel bunu silecektir. »Tümünü değiştir«i tıkladığınızda bütün kaydırmaları bilgi istemeden değiştirirsiniz. »Sonrakini Bul« ve »Değiştir« ile her değişimden önce gerçekten yapılıp yapılmaması gerektiğini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca Excel bütün satır kaydırmalarını tek hücrede değiştirmektedir.

ÖNEMLİ: Arama özelliği onaltılık blok üzerinden girebilir. ASCII-kodlanmış kaydırmayı işaret zinciriyle belirli satır değişimi izini bulmak ve diğer işaret zincirlerini değiştirmek için birlikte birleştirmeyin. Burada bir hile yardım edebilir: Üçgen-değişimi. Önce bütün kaydırmaları kesin bir işaretle değiştirin, örneğin bir HTM komutu olan "
" ile ikinci adımda istenen işaret zinciri ve satır kaydırma bileşenlerini işaretlediğiniz
ile arayın ve değiştirin. Son olarak üçüncü adımda bütün "
" işaretlerini tekrar üstteki bilinen tuş bileşenlerini bu kez "Yoluyla Değiştir" alanını kullanarak gerçek satır kaydırmasıyla yapın.

Okuyucu Yorumları