Tabloları doğru şekilde birleştirin

İki farklı tabloyu birleştirirken daima sorun çıkar. Zamanlarda kayma olur, sütun çizgileri hizalanmaz, kırık çizgiler tüm belgeyi mahveder.

Tabloları doğru şekilde birleştirin

Bu işin sorumlusu metin kaydırma. Varsayılan ayarlarla, bir tablo diğer tabloyu etrafını saran metin olarak görüyor.

Öncelikle birleştirilecek tabloları aynı belgenin içinde alt alta kopyalayın. Nesneleri birleştirmeden önce metin kaydırmayı kapatın.

Şimdi [Ctrl] + [Shift] + [8] tuş bileşimini kullanarak kontrol karakterlerini görüntüleyin. Tablolar arasındaki tüm kesmeleri silin. Şimdi ilk tablonun herhangi bir yerine tıklayın, Tablo / Tablo Özellikleri komutunu verip Tablo sekmesine geçin. Metin Kaydırma kısmından Yok'u seçip Tamam'a basın. Aynı adımları ikinci tablo için de izleyin. Böylece bağıl konumlandırmayla ilgili tüm bilgileri silmiş olacaksınız.

Şimdi fare imlecini ikinci tablonun üzerine getirin, sol üst köşedeki artıya tıklayıp ilk tabloya sürükleyin. Bu sürükleme işlemi, konumlandırma için yeni değerleri kaydedeceğinden, metin kaydırmayı sıfırlamanız gerekiyor. Böylece iki tablo birleşmiş oluyor. Dolayısıyla artık fare imlecini tabloların üzerine getirdiğinizde, tek bir artı işareti göreceksiniz. İsterseniz metin kaydırma ve konumlandırma seçeneklerini tekrar ayarlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları