Tarayıcının dosya indirme engelini kapatmak

Web sayfası otomatik dosya indirme işlemi başlatmak istediğinde, internet tarayıcı, pencerenin üst kısmındaki simge çubuğunun hemen altında bir bilgilendirme mesajı görüntülüyor. Dosya indirme penceresine ulaşmak için öncelikle bu mesaja tıklamanız ve Dosyayı Karşıdan Yükle'yi seçmeniz gerekiyor.

Tarayıcının dosya indirme engelini kapatmak

Bu mesaj Windows XP Service Pack 2'yle gelen gelişmiş bir güvenlik ayarı nedeniyle ekrana geliyor ve istenmeyen dosyaların otomatik olarak indirilmesini engellemeyi amaçlıyor. Bu uyarıdan kurtulmak için iki farklı yönteme başvurabilirsiniz.

1.Yöntem: Sık sık dosya indirdiğiniz güvenli web sitelerini izin verilen adreslerin yer aldığı listeye ekleyebilirsiniz. Bunun için Denetim Masası'ndan Internet Options'a tıklayın ve Security sekmesine geçin. Trusted Sites simgesine tıklayın ve etkinleşen Sites düğmesini kullanarak "Trusted Sites" penceresine geçin. "Add this website to the zone" alanındaki yerini otomatik olarak alan siteyi, Add'e tıklayarak bu gruba dâhil edebilirsiniz. Bu noktada Require server verification (https:) for all sites in this zone'un onay işaretini kaldırmak, https desteği sunmayan web sitelerinden de dosya indirebilmenizi sağlayacak. Close ve Tamam'a tıklayarak değişiklikleri onaylayın. Bu yöntemin avantajı güvenlik sisteminin listede olmayan sitelerde de güvenlik özelliklerinin devrede olması.

2.Yöntem: Mesaj alanını tümüyle kapatabilirsiniz. Bunun için Internet Options'ta Security sekmesine geçin Custom Level'a tıklayın. Açılan iletişim penceresinden "Downloads" alanını bulun ve Automatic prompting for file downloads'ta Enable'ı seçin. OK'e ve sonrasında Yes'e tıklayarak değişikliklere onay verin. Internet Explorer 7'de ilk yöntemi kullanıyor olsanız da bu ayarlamayı Trusted sites'taki adresler için yapmanız gerekiyor. Değişiklik uyarı mesajı olmaksızın dosya indirme penceresinin ekranda belirmesini sağlıyor.

Okuyucu Yorumları