Tarayıcıya kullanışlı özellikler ekleme

Internet Explorer'ın güncel sürümü öncekine oranla çok sayıda yeni özellikle birlikte geliyor. Buna rağmen alternatif tarayıcılarda bulunan bazı özelliklerin eksikliğini hissediyorsunuz.

Tarayıcıya kullanışlı özellikler ekleme

IE7pro adlı ücretsiz yazılım Internet Explorer 7 ile kullanıcılara çok sayıda yararlı özellik sunuyor. CHIP DVD'sinde yer alan ve www.ie7pro.com adresinden de indirebileceğiniz eklenti Türkçe dil desteğine sahip. CHIP-Code ?IE7PRO

Kurulum: Internet Explorer penceresini kapatın ve dosyaya çift tıklayarak kurulumu başlatın. "Kur dilini seçiniz" penceresinden Türkçe'yi seçerek işleme devam edin. Kurulum tamamlandığında Internet Explorer 7'yi açın.

Yapılandırma: Sekmelerin yanı başında mavi bir zemin üzerinde beyaz bir e harfinin yer aldığı yeni bir simge beliriyor. Ayrıca menü çubuğunda yer alan Araçlar'da IE7pro Preferences adlı yeni bir komut beliriyor. Yeni simgeye ya da menüde yer alan komuta tıklayarak IE7pro | V0.9.16 iletişim penceresini açın. Bu pencerede, Seçenekler, Süper sürükle bırak ve Fare hareketi gibi farklı kategoriler yer alıyor. Sağda yer alan ilgili seçeneklerde değişiklik yapmak için sol panelden bu kategorilerden birini seçmeniz gerekiyor.
Örneğin Fare hareketi kategorisi üzerinden diğer internet tarayıcılarda zaten var olan Mose Gestures özelliğini etkinleştirebilirsiniz. Bu, yazılımının sağ fare tuşu basılıyken belirli fare hareketleri yapıldığında çeşitli işlemleri gerçekleştirmesini sağlıyor. Örneğin fareyi sağdan sola sürüklediğinizde tıpkı Geri düğmesine tıklamışsınız gibi bir önceki web sayfasına dönülecek.

Genel seçenekler alanından tarayıcıyla ilgili birçok değişiklik yapabilirsiniz. Bunlardan biri de gelecekte sekmelerin çift tıklamayla kapatılabilmesi ya da tarayıcının adres satırına girilen URL'lerin standart olarak yeni bir sekmede açılması.
Bir diğer ilginç özellik de, Süper Sürükle Bırak. Soldaki panelden seçeneklerine ulaşabileceğiniz bu özellik yeni bir bağlantıya tıkladığınızda, sol tuşu basılı tuttuğunuzda ve fareyi yana doğru hareket ettirdiğinizde onun aynı tarayıcı penceresindeki yeni sekmede açılmasını sağlıyor.

Dikkat! Yeni IE7pro simgesi internet tarayıcının durum çubuğuna da yerleşiyor. Buradan Save current tab as image to ve Sekmeyi otomatik kaydır gibi seçeneklere erişebilirsiniz. IE7pro ile ilgili İngilizce yardım dosyalarına www.ie7pro.com adresinden, IE7 Wiki ve IE7 Pro User Guide bağlantılarına erişebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları