Uydu alıcıya DVD yazıcı monte edilmesi

Küçük bir müdahaleyle Dreambox uydu alıcınıza yeni özellikler ekleyebilir, onun DVD oynatmasını ve hatta yazmasını sağlayabilirsiniz.

Uydu alıcıya DVD yazıcı monte edilmesi

Uydu alıcı, DVD kaydedici, müzik seti... Oturma odanızda televizyonun yanı başındaki küçük, gri bir kutuyla tüm bunları gerçekleştirebilirsiniz. Dreambox, uzman kullanıcılar tarafından öncelikli olarak tercih edilen uydu alıcılardan biri. Özel bir kitle 7000S ve 7020Si gibi modelleri dizüstü bilgisayarlarda kullanılan ince DVD yazıcılarla takviye edebilirsiniz. Bu sayede DVD oynatma ve kaydetme işini harici DVD oynatıcınızdan alıp uydu alıcınıza bırakabilirsiniz. Cihaza DVD kaydedici özelliğini kazandırmak yaklaşık olarak 150 Euro'ya mal oluyor. Bu rakam standalone DVD kaydedicilerle karşılaştırıldığında makul seviyelerde.

Dreambox'ın yeni sürücüye erişebilmesi için montaj öncesinde yeni firmware'i cihaza yüklemelisiniz. DVD oynatma özelliği www.dreamboxworld.com gibi adreslerde yer alan açık kaynak kodlu firmware Gemini 4.0 tarafından destekleniyor. Firmware'in kurulumunu tamamladıktan sonra yazılımla birlikte gelen DreamDVD eklentisini Blue Panel üzerinden seçip kurabilirsiniz. Dreambox bu sayede DVD oynatabilecek hale geliyor. Yazma eklentisini de sonradan web'den indirmek mümkün.
Dikkat! Garanti konusunda herhangi bir sorun yaşamamak için gerektiğinde cihazı eski haline getirmeniz ve orijinal firmware'i yüklemeniz gerekebilir.

Neler gerekiyor:
Yıldız tornavida
Dreambox 7000 Serisi DVD kit (İçindekiler: Ön panel, sürücü çerçevesi ve kızağı), IDE kablosu, Slim DVD yazıcı (Örneğin NEC 7543A, LG GSA-T10N)

1 Dreambox'ı açmak
Kasasını açmadan önce Dreambox'ınızın elektrikle bağlantısını kesin. Kenarlardaki ve arka yüzdeki sekiz vidayı yıldız tornavidanızla çıkarın. Ardından kapağı kaldırabilirsiniz.

2 Ön paneli ve sabit diski çıkarmak
Kenarlardaki tırnaklara bastırarak ön paneli kasadan ayırın. Ekranın kablosunu çıkarırken dikkatli olun. Sabit diskin yanındaki dört vidayı çıkardıktan sonra paneli sökün.

3 Ön paneli değiştirmek
Eski paneldeki ekranı DVD sürücü için tasarlanan yeni ön panele yerleştirmek üzere sökün. Bunun için üç vidayı sökmeniz gerekiyor. Ekranı yeni panele monte edin.

4 Sabit disk çerçevesini çıkarmak
Sabit diski tutan eski metal çerçeveyi çıkarmak ve slim DVD sürücü ile kullanılacak yeni çerçeveyi yerleştirmek için anakart üzerindeki iki vidaya daha müdahale etmelisiniz.

5 Yeni sabit disk çerçevesini monte etmek
Aynı yere optik sürücüye göre tasarlanmış yeni çerçeveyi yerleştirin ve anakart üzerine vidalayın.

6 IDE kablosunu yerleştirmek
Sürücüyü yerleştirmeden önce beraberinde gelen IDE kablosunu bağlamalısınız. Her zamankinden farklı olarak anakarta bağlantı için ortada yer alan yuvanın kullanılması sizi şaşırtmasın.

7 Sürücüyü monte etmek
Optik sürücüyü çerçevenin solundaki alana yerleştirin ve IDE kablosunu bağlayın. Optik sürücü için jumper'ın Cable Select seçimine, sabit disk için Slave seçimine uygun şekilde yerleştirildiğinden emin olun.

8 Dreambox'ı monte etmek.
Sürücüyü yerleştirdikten sonra kapağı yeniden vidalayın. İşlem tamam! Dreambox'ınız artık DVD'lere de hükmedebiliyor.

Okuyucu Yorumları