Uzak masaüstü bağlantısında renk derinliği

Pratik: Uzak masaüstü ile Windows XP sayesinde ağ özerindeki bir başka bilgisayara erişim sağlayabiliyorsunuz. Fakat burada renklerin 256 bit derinlikle görülmesi her ne kadar pencereler arasında işlem yaparken sorun teşkil etmese de resimlere bakmak istediğinizde pek hoş olmuyor.

Uzak masaüstü bağlantısında renk derinliği

Buna karşın uzak masaüstü bağlantısını milyonlarca renk desteği ile başlatabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan karşı taraftaki bilgisayarın da 32 bit renk derinliğine sahip olması, ki güncel bilgisayarların neredeyse tamamı bu desteğe sahip.

Temel ayarları yapmak: İlk olarak bir istemci oturumu belirleyin. Bunun için »Bilgisayarım«a sağ tıklayın. Ardından »Özellikler« penceresini açın ve buradan da »Uzak« sekmesindeki »Kullanıcıların uzak masaüstü bağlantısı kurmalarına izin ver« seçeneğini devreye sokun. »Uygula« ve »Tamam« diyerek ayarları kaydettikten sonra »Başlat / Programlar / Donatılar / İletişim / Uzak Masaüstü Bağlantısı« yolunu izleyerek aracı çalıştırın. Burada bağlanacağınız sunucunun adresini verin ve bağlantı penceresini görüntülemek için »Seçenekler«e tıklayın. Şimdi buradan da »Görüntü« sekmesine geçin ve 256'dan daha büyük bir renk derinliği seçin. Oturumu başlatmak için ise »Bağlan«a tıklayın. İstemci çoğu durumda hala 256 bit renk kullanıyor olacaktır. Bunun nedeni ise grup haklarının standart ayarları.

Yönergelere uymak: »Başlat / Çalıştır / MMC« komutu ile »Grup İlkesi Yönetimi« penceresini açın. Buradan »Dosya / Ek Bileşen Ekle / Kaldır« seçeneğine tıklayın ve açılan pencereden de »Grup İlkesi Yönetimi«ni seçin ve »Ekle« butonuna tıklayın. Burada dikkat etmeniz gereken "Grup İlkesi Nesnesi"nde "Yerel Bilgisayar"ın işaretli olduğundan emin olmak. Şimdi işleminizi tamamlayın ve »Yerel Bilgisayar için Grup İlkeleri« altından »Bilgisayar Konfigürasyonları / Yönetimsel Servisler/ Windows Bileşenleri / Terminal Hizmetleri« bölümüne girin. Buradan »Pencerelerde maksimum renk derinliği« seçeneğine girin ve bu özelliği devreye sokun. Daha sonra da alt kısmımdan mümkün olan en yüksek renk derinliğini seçin. İşlemi bitirdikten sonra pencereyi kapatabilirsiniz. Artık uzak masaüstü bağlantılarında tam renk derinliğinin zevkini çıkartabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları