Vista duvar kağıdını otomatik değiştirmek

Çeşitlilik hayatımızın baharatı gibi - bu durum masaüstümüzün arka plan görüntüsü için de geçerli. Peki, Windows'un duvar kağıdını otomatik olarak değiştirmesi ve size sadece görselliğin keyfine bakmak klasa nasıl olurdu?

Vista duvar kağıdını otomatik değiştirmek

Bir Windows Vista kenar çubuğu aracı bu işi sizin için üstleniyor.

Yükleme: Öncelikle gerekli aracı edinmek için internete bağlanın. Daha sonra Kenar Çubuğu'nun üstüne sağ tıklayın ve "Araç Ekle" seçeneğini seçin. Açılan pencereden de "Daha çok çevrimiçi araç al" bağlantınsa tıklayın. Bu aşamada Internet Explorer açılacak ve içinde Kenar Çubuğu için faydalı araçlar bulabileceğiniz bir galeri karşınıza çıkacak. Sitedeki arama kutucuğuna "Desktop Wallpaper" yazın ve aramayı başlatın. Arama sonucunda sadece bir adet sonuç göreceksiniz. Şimdi sağ alt kısımdaki "Download" butonuna tıklayın. Microsoft burada sizi aracı yapan kişinin doğrulanmadığı konusunda uyaracaktır. Bu uyarıyı dikkate almayın ve "Install" butonuna tıklayarak aracı bilgisayarınıza indirin. İndirdiğiniz konumdan aracı çalıştırın ve kurulumu doğrulmak için "Yükle" butonuna tıklayın. Bu işlemden sonra aracın Kenar Çubuğu'nda belirdiğini görecesiniz.

Duvar kâğıtlarını ayarlamak: fareyi yeni yüklediğiniz aracın üzerine getirin ve beliren İngiliz anahtarının üzerine tıklayın, burada bulunan ayarlar sayesinde duvar kâğıtlarının seçileceği klasörü belirleyebilirsiniz. Aracın ayarlar bölümündeki "Folder" seçeneğine tıklayarak arka planların seçileceği klasörü belirleyebilirsiniz. Eğer bu klasöre alt klasörleri de dâhil etmek istiyorsanız "Include subdirectories" seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.

Şimdi "Show each picture" menüsündeki "Preview next wall paper" seçeneğine tıklayın. Araç bir sonraki arka plan görüntüsünün ön izlemesini açacak ve değiştirmeniz için size butonu gösterecek. Duvar kâğıtlarının geçiş efektini belirlemek için ise "Picture Transition" menüsünden herhangi bir geçiş efekti seçebilirsiniz. Her defasında farklı bir efekt görmek için "Random"ı seçebilirsiniz. Duvar kâğıtlarının hangi sıklıkla değiştirileceğini belirlemek için ise "Change desktop wallpaper:" seçeneğinden istediğiniz süreyi seçebilirsiniz. "Change even when the Gadget is hidden" seçeneğini işaretlediğinizde ise aracın ara planda olsa bile duvar kâğıdını değiştirmesini sağlayabilirsiniz. Yine "Shuffle pictures" seneğini işaretleyerek gösterilecek resimlerin rastgele seçilmesini sağlayabilirsiniz. Son olarak da resmin konumlandırmasını seçtikten sonra "Tamam" butonu ile ayarlarınızı uygulayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları