Vista: Kendi kurulumlarınızı oluşturma

Beri kısım dosyaları ya da kendi yazdığınız bir aracı otomatik bir işlem yoluyla istediğiniz bir konuma yüklemek istiyorsunuz.

Vista: Kendi kurulumlarınızı oluşturma

Sistem araçlarıyla bir arşivde birden fazla bilgi depolayabilir ve bu bilgilerin diğer bilgisayarlarda nereye kopyalanacağına da karar verebilirsiniz.

KOLAY OLUŞTURMA: "Başlat/Çalıştır" komutunu verin, çıkan boşluğa "iexpress" yazın ve "Tamam"a tıklayın. Şimdi bir yardımcı araç başlayacaktır. "Create new self Extracting Directive File" seçeneğini aktif hale getirin ve "Devam"a tıklayın. Bir sonraki adımda ise "Extract files and run an installation command" seçeneğinin seçin. Bir sonraki ekranda ise oluşturacağınız bu kurluma bir isim verdikten sonra iki adım daha ilerleyin ve "Packed files" bölünme atlayın. Burada "Add" butonuna tıklayarak gerekli dosyaları kuruluma ekleyebilirsiniz. Son aşamada ise oluşturulan bu SED dosyasını istediğiniz bir konuma kaydedin.

GELİŞMİŞ KURULUM: Burada çoğunlukla tam bir kurulum işlemi için gerekli yönergeleri içeren bir INF dosyası kullanılır. Bu dosyayı da diğer veriler gibi kurulum paketini içine ekleyin. Penceredeki "Install program" bölümünden INF verilerini seçin, "Post ınstall command" seçeneğini de "None" olarak bırakın ve "Devam"a tıklayın. Sonraki adımda yardım komutlarını takip edip arşivin kaydedileceği yeri belirleyin. Pencere alanındaki "Configure reboot" u "Hayır" olarak belirleyin ve yine "Devam"a tıklayın. Şimdi oluşturulmuş SED verilerini kaydedin ve ikinci kere "Devam"a tıklayın. Arşiviniz daha sonra çalıştırıldığında dosyaları INF dosyasındaki yönergeler doğrultusunda uygular ve sistemin içine kopyalar.
BİLGİ: Kurulum arşivine yeni eklenen verileri SED dosyası yardımıyla otomatik hale getirebilirsiniz. Bunun için "Başlat/Çalıştır" seçeneğine girip "iexpress" komutunu "/N" parametresi ile başlatın ve SED verisinin ismine göre boş bir işaret verin. Ayrıca "/Q" ve "/M" seçeneklerini kullanıp sayfayı küçültebilir ve alta alabilirsiniz. Bunun yanında rahat bir kullanım için bütün emirleri küçük bir Batch (toplu komut dosyası) dosyasına kaydedebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları