Web sayfalarını yeniden yazdırmak

Web sayfalarını yazdırmak istediğinizde ilginç bir hata mesajı ekranda beliriyor. İlk hata "Temp" klasörünün alt klasörü olan "Low" klasöründe herhangi bir HTML dosyası bulamadığından bahsediyor. Fakat bu hatanın size bir yardımı yok!

Web sayfalarını yeniden yazdırmak

Bu hatanın çıkma nedeni devamlı kullanılan "Temp" klasörünün başka bir konuma taşınması. Bu hatayı düzeltmek için ilk olarak yönetici hakları ile hesabınıza giriş yapın. Şimdi Windows Gezgini ile değiştirilmiş Temp klasörüne gidin. Eğer "Low" alt klasörü yoksa boş bir yere sağ tıklayın, Yeni / Klasör seçeneği ile "Low" adında yeni bir klasör oluşturun ve bu klasörü Temp klasörüne kopyalayın.

Şimdi Başlat / Tüm Programlar / Donatılar / Komut İstemi'ni açın ve aşağıdaki komutu girin.
icals-\Low- \setintegritylevel-(OI)(CI)low

Buradaki "" klasörünüz tam yolunu belirtmekte kullanılıyor. [Enter]'a basarak komutu doğrulayın.

Arkaplan: Windows Vista ile Microsoft yedekleme modelini işletim sistemin içine entegre etti. İşte bu yüzden sistem işlemlere "Düşük", "Orta", "Yüksek" veya "Sistem" adından derecelendirmeler veriyor ve bu derecelendirmeler uygulamanın yetki seviyesini belirliyor. İşletim sistemi virüsler ve Truva atlarından korumak için Internet Explorer'a düşük seviyede bir derecelendirme veriyor.

İşte bu yüzden yazılım sadece bu seviyede etiketlenmiş klasörlere erişim hakkına sahip. Temp olarak yeni bir klasör oluşturduğunda, büyük ihtimalle bu klasör daha büyük bir yetkiye sahip oluyor ve bu yüzden de işletim sistemi Internet Explorer'ın bu klasöre erişmesine izin vermiyor. İşte bu klasörün yetki seviyesini değiştirmek için "icacls" komutunu kullanmak gerekiyor. İlk değişken klasörü temsil ediyor. "/ set integritylevel" komutu ise klasörün bütünlük seviyesini belirliyor. "(OI) (CI) low" komutu ise Windows'un alt klasöre geçiş seviyesini belirliyor. Kazara, "Favorites" gibi başka klasörlerin yerini de değiştirseniz yeni sorunlar ortaya çıkabiliyor. Zira Vista'da bulunan Internet Explorer'da bu klasöre erişmek istiyor.

Okuyucu Yorumları