Web sitelerinin ekran görüntüsü almak

Çoğu web sitesi aşağı doğru fazla uzunlukta olduğundan tarayıcılar sadece bir kısmını görüntüleyebiliyor. Hazırlamış olduğunuz bir sunum için sitenin tamamını grafik dosyası olarak dokümanınızaeklemek istiyorsunuz.

Web sitelerinin ekran görüntüsü almak

Tam sayfa ekran görüntüsü yakalamak için "IESnapshot" adındaki programa ihtiyacınız olacak. www.accalio.com adresindeki "Downloads" bağlantısına tıklayarak "IESnapshot.exe" adlı dosyayı indirin. Kuruluma başlamak için dosyanın üzerine çift tıklayarak talimatları izleyin. "Configuration | Settings" yolunu izleyerek "Selection settings" sekmesine geçin. "Manually set the selection"i aktif hale getirin. Bu ayar ile yakalamak istediğiniz alanı
mini-tarayıcınızda sürükleyerek seçebilir ve grafik dosyası olarak kaydedebilirsiniz. Sonraki sekme olan "Output file settings" ile IESnapshot programının yakalamış olduğu görüntüleri kaydedeceği klasörü belirleyebilirsiniz. "File format" altında "JPG" veya "BMP" olarak seçeceğiniz ayar grafik dosyasının uzantısını belirleyecektir.
Alternatif olarak web sitelerini "PDF " dosyası olarak kaydetme şansınızda var. Bunun yanında "Filename selection" alanındaki "Automatically" ayarı pratik bir seçenek olacaktır. "Advanced" sekmesinde kaydedilecek olan resmin kalitesini belirleyebilirsiniz. Ana penceredeki "Address" alanına görüntüsünü yakalamak istediğiniz sitenin adresini yazarak "Go" düğmesine tıklayın. IESnapshot sol tarafta web sitesini normal boyutta görüntüleyecektir. Yakalamak istediğiniz alanı fare ile seçerek dışa aktarılmasını sağlayabilirsiniz. Seçme işlemini tamamladıktan sonra "Grab now" tuşuna tıklayın.

Okuyucu Yorumları