Windows asistanı hizmete hazır

Kurulum ya da özellikler bakımından bazen anlık sorunlar karşınıza çıkıyor. Siz de ister istemez başkalarına soruyor ya da internete danışıyorsunuz. Oysa kendi kendinize sorunları çözmeniz mümkün.

Windows asistanı hizmete hazır

Windows 7'nin belli başlı sorunlarda çözüm için yardımınıza koşmaya hazır bir aracı var. Özellikle de yeni kullanıcılar için sorunlarla baş etmede deneyim elzem. Bunun için Windows asistanına Denetim Masası'ndan ulaşabilirsiniz. "İşlem Merkezi" alanından "Genel bilgisayar sorunlarını gider"e tıklayın. Eğer internetten en güncel bilgilerle bu sorunları gidermek istiyorsanız, karşınıza gelen uyarıya "Evet" diyebilirsiniz. Daha sonra karşınıza hangi alanlarda yardım alabileceğiniz başlıklar halinde geliyor. Tüm yardım alanlarını görüntülemek için pencerenin sol tarafında bulunan "Tümünü görüntüle"ye tıklayın.
Kısa bir sürede sorun giderme bilgileri PC'niz tarafından derlenecek ve başlıklar halinde görüntülenecek. Daha sonra seçtiğiniz başlığa çift tıklamanız yeterli. Örneğin "Ses çalma"yı seçtiğiniz vakit, eğer bilgisayarınız "mute" modunda ise yardımcı sizi uyaracak.

Okuyucu Yorumları