Windows Gezgini'nde sürücü gizleme

Aile içerisinde ortak olarak kullanılan bilgisayarlarda daha önce her kullanıcı için ayrı bir hesap oluşturulmamışsa, tüm fertlerin tüm sürücülere erişmesi çocuklarınızın Windows Gezgini üzerinden tüm dosyalara göz atması sizin için sorun yaratabilir.

Windows Gezgini'nde sürücü gizleme

Başlat / Çalıştır menüsünden Komut İstemi'ni çalıştırarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.HKEY_ CURENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer anahtarından öncelikle Düzen / Yeni / DWORD değeri menüsüyle 3fffffff adında (bir "3" ve onu takip eden 7 "f") bir kayıt oluşturun ve düzenleyiciden çıkın.

Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda Windows sistem sürücülerini gizleyecek. Ne Windows Gezgini ne de Bilgisayarım üzerinden simgeleri görülemeyen bu sürücüler hâlâ mevcut: Word gibi uygulamalarda Dosya menüsü üzerinden bu sürücülerde yer alan dosyalara tıpkı daha önce olduğu gibi erişebilirsiniz. Kurduğunuz yazılımları da her zamanki gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Gizlenen klasör ya da sürücülerden herhangi birini Windows Gezgini'yle açmak istediğinizde Adres çubuğundan konumu girmeniz ve [Enter]'a tıklamanız yeterli. Örneğin D:\Dosyalar. Bilgisayarım ve Windows Gezgini'nin önceki haline dönmesi için Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden kaydını silmeniz yeterli.

Okuyucu Yorumları