Windows Gezgini'ni daha hızlı gezinin

Windows 7'deki yeni Explorer ile adres satırında klasörlerin bulunduğu konumları küçük ikonlar halinde belirtiyor. Böylece istediğiniz konuma hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyorsunuz. Bu yeni fonksiyon size pratiklik sağlayacaktır.

Windows Gezgini'ni daha hızlı gezinin

XP altında daha pratik olan gezinme seçeneğini kullanmak için "QTAddress-Bar" adlı ücretsiz programı kullanabilirsiniz. Eski kullandığınız adres satırınız artık daha kullanışlı hale gelecek. Programı http://qttabbar.wikidot.com/downloadqtadd adresinden indirebilir veya CHIP
DVD'de bulabilirsiniz. Programı kurabilmek için sisteminizde ".NET Framework 2.0"ın yüklü olması gerekiyor. Eğer daha önce yüklemediyseniz CHIP download sunucularından indirip, bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Sıkıştırılmış dosyayı yeni bir klasörde açtıktan sonra "QTAddressBar.exe"ye çift tıklayarak kurulumu başlatın. Daha sonra programı silmek isterseniz yine bu dosyaya ihtiyacınız olacağından, "QTAddressBar.exe"yi bir yerde saklamayı unutmayın. Ardından Windows'u yeniden başlatın. Windows Explorer'ı açın ve menü çubuğuna
sağ tuşla tıklayın. İçerik menüsünden Breadcrumbs Address Bar" adlı komutu aktif hale getirin. Benzer şekilde artık ihtiyacınız olmayacak olan eski adres çubuğunu kapatabilirsiniz.

NOT: Adres satırından istediğiniz klasörün üstüne tıklayarak doğrudan geçişler yapabilirsiniz. Klasör isimlerinin yanında bulunan üçgen şeklindeki simgeye tıklayarak, o klasöre ait tüm alt klasörleri hiyerarşik bir şekilde görebileceksiniz. Klasörler içindeki can sıkıcı aramalardan kurtulacak ve gereksiz tıklamalardan kaçınarak zamandan da tasarruf etmiş olacaksınız.

Okuyucu Yorumları