Yeniden giriş yapmadan paralel işlem yapmak

2003 ve 2007 gibi Ofis sürümleri (Outlook hariç) bir bilgisayarda paralel olarak çalışabilir.Sinir bozan durum ise bu versiyonları kapattıktan sonra tekrar giriş yapmanız gerektiğidir. Bu gerçekten rahatsız edici ve çok zamanınızı alan bir durum.

Yeniden giriş yapmadan paralel işlem yapmak

Bu durumun üstesinden gelmek için kayıt defterinde değişiklikler yapmalısınız. Bunun için "Başlat | Çalıştır" yolunu izleyerek "regedit" yazarak "Enter"a basın. 2003 versiyonu için sol taraftaki ağaç yapısındaki menüden "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Of fice\11.0\Word\Options" anahtarını bulun. Sağ taraftaki alanda "Düzenle | Yeni DWORD değeri" yolunu izleyerek "NoRereg" girdisini oluşturun. Ardından çift tıklayarak girdiyi açın ve değerini "1" olarak atayın. "Tamam"a tıklayarak işleminizi onaylayın. Eğer Office 2007 kullanıyorsanız yukarıdaki işlemleri tekrar etmeniz gerekiyor. Ama bunun için anahtar yolundaki "11.0" değeri yerine "12.0" alt anahtarını kullanmalısınız. İşlemleri tamamladığınızda [Alt]+[F4] tuş kombinasyonuyla editörden çıkış yapabilirsiniz.

NOT: Burada açıkladığımız durum genellikle Word'de görülmektedir. Fakat diğer ofis programları için de tekrar giriş yapmamak için aynı işlemleri uygulayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları