Apple Kimliği parolası nasıl sıfırlanır? Apple Kimliği parolası sıfırlama ve değiştirme adımları

Apple Kimliğinizin parolasını unuttuysanız, "Apple kimliği parolanızı sıfırlayın veya kilidini kaldırın" uyarısı alabilirsiniz. Peki böyle bir durumda Apple kimliği parolası nasıl sıfırlanır ve değiştirilir? Telefondan ve bilgisayardan Aplle kimliği parolasını değiştirmenin pek çok farklı yolu var.

Apple Kimliği parolası nasıl sıfırlanır? Apple Kimliği parolası sıfırlama ve değiştirme adımları

Özellikle Apple Kimliğiniz gibi bir hesabın parolasını unutmak, bazen dünyanın sonu gibi gelebilir. Apple Kimliğiniz iCloud'unuza, cihazlarınıza ve daha fazlasına erişmenizi sağlar. Yani, bu hesap olmadan, kişisel ve hatta profesyonel yaşamınızın önemli bir bölümünden mahrum kalabilirsiniz.

Apple Kimliği Parolası Nasıl Sıfırlanır?

Apple Kimliği parolanızı sıfırlamak için kullanabileceğiniz birkaç yöntem aşağıda anlatılmaktadır.

Bir iPhone veya iPad'de Apple Kimliği parolanızı sıfırlamak

Apple Kimliği parolanızı sıfırlamak için kullanabileceğiniz birkaç yöntem bulunur.

Ayarlar uygulamasını kullanarak

  1. Ayarlar uygulamasına gidin ve en üstte adınıza dokunun, ardından Şifre ve Güvenlik'i ve ardından Şifreyi değiştir'i seçin.

  2. Cihazınızın kilidini açtığınız şifreyi yazın, ardından bir sonraki ekrandaki alanlara yeni bir şifre ekleyin ve Değiştir'i seçin.

  3. Diğer Apple cihazlarınızda bu yeni şifreyi girmeniz gerekecektir

iForgot web sitesini kullanarak

  1. iForgot.apple.com'a gidin ve Apple Kimliğinizi girin, ardından Devam'a basın.

  2. İstenildiği gibi cihazınızın şifresini girin ve Devam'a basın.

  3. İstediğiniz yeni parolayı iki kez girin, ardından cihaza bağlı olarak İleri veya Değiştir'e basın.

Bir arkadaşınızın cihazı aracılığıyla

Kendi iPhone veya iPad'inize erişiminiz yoksa, bir arkadaşınızdan Apple Destek uygulaması (daha yeni cihazlar) veya iPhone'umu Bul (iOS 9 – 12 arası cihazlar) aracılığıyla size yardım etmesini isteyebilirsiniz.

Apple Destek uygulaması: Arkadaşınız uygulamayı yükledikten sonra uygulamayı açar ve ardından Parolalar ve Güvenlik'e dokunur. Sonra, Apple Kimliği parolasını sıfırla'yı, ardından Başlarken'i ve ardından Farklı bir Apple Kimliği'ni seçer. Son olarak, Apple Kimliğinizi girer, yeni şifreyi ayarlarlar ve onay mesajı görünene kadar istemleri takip eder.

iPhone'umu Bul: Arkadaşınız iPhone'umu Bul uygulamasına girer ve oturum açması istendiğinde Apple Kimliği alanının boş olduğundan emin olmaları gerekir. Ardından Apple Kimliğini veya Parolayı Unuttum'a dokunup ekrandaki komutları izler.

İki faktörlü kimlik doğrulama ile

İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirdiyseniz, daha önce onaylamış olduğunuz bir cihazı veya bir web tarayıcısını kullanarak şifrenizi değiştirmeniz gerekir. Ayrıca daha önce ayarladığınız kurtarma anahtarına da sahip olmanız gerekir. Ne yazık ki Apple, kurtarma anahtarınızı sizin için sağlayamaz, bu nedenle ayarladıktan sonra bu anahtarı unutmayacağınız bir yerde bulundurmanız gerekir.

Apple Kimliği parolanızı sıfırlamak için, iForgot web sitesi yöntemi için listelenen adımların aynısını kullanabilirsiniz. Ancak cihazınızın parolası yerine kurtarma anahtarınızı girmeniz istenir.

Mac'te Apple Kimliği Parolanızı Sıfırlamak

apple kimliği parola
  1. Ekranın sol üst köşesinde bulunan Elma menüsüne tıklayın ve Sistem Tercihleri'ne basın.

  2. Apple Kimliğini seçin. MacOS'un önceki sürümlerini kullanıyorsanız bunun yerine önce iCloud'a, ardından Hesap Ayrıntılarına gitmeniz gerekir.

  3. Parola ve Güvenlik'i (veya daha eski işletim sistemleri için Güvenlik) ve ardından Parolayı Değiştir'i seçin.

  4. İstenirse, bir yönetici hesabı parolası girin ve ardından Tamam'ı tıklayın.

  5. İstendiği gibi yeni parolanızı iki kez girin ve ardından Değiştir'e tıklayın.

Daha önce de belirtildiği gibi, bunun yerine bir Mac'te Apple Kimliği parolanızı sıfırlamak için iForgot web sitesini kullanabilirsiniz.

Apple'ın Hesap Kurtarma Özelliğini Kullanarak Apple Kimliğinizi Sıfırlamak

Bir diğer seçenek de Apple'ın güvenilir kişiler aracılığıyla Apple kimliğinizi sıfırlamanıza olanak tanıyan yeni kurtarma özelliğidir. Bu özelliği kullanmadan önce çeşitli cihazlarınızın tamamen güncellendiğinden emin olun.

Bir iPhone'da güvenilir kişileri aşağıda açıklandığı şekilde seçebilirsiniz:

  1. Ayarlar uygulamasına gidin ve ekranın üst kısmında bulunan adınıza dokunun.

  2. Parola ve Güvenlik'e dokunun.

  3. Hesap Kurtarma'yı seçin.

  4. Kurtarma Kişisi Ekle'yi iki kez seçin.

  5. Apple Kimliği parolanızı girin ve istenen kurtarma kişilerini seçmek için istemleri izleyin.

Bu kişileri ayarladıktan sonra, kilitlenirseniz iPhone'unuzdan güvenilir bir kurtarma kişisini aramanız yeterlidir ve onlar size tekrar giriş yapabilmeniz için bir kod gönderir…