Apple'ın En Başarısız Ürünleri!

Apple'ın yıllardır piyasaya sürdüğü her şey başarılı olmuş değil. İşte şirketin başarılı olamayan "çorabı" ve diğerleri...

Apple'ın en başarısız ürünleri

Teknolojinin önde gelen yenilikçilerinden Apple, yıllar önce piyasaya birbirinden ilginç ürünler sürmüştü. Steve Jobs'un şirketten ayrıldığı döneme isabet eden bu ürünler, Apple'ın yeni bir şirket olarak piyasada birçok ürünü denediğini ve başarısız olduğunu hatırlatıyor. İşte bugüne kadar gelmeyi başaramayan Apple ürünlerinden en fazla dikkat çekenler.

QuickTake 100

dsdsda

Apple'ın dijital kamera dünyasına giriş çabası olan QuickTake 100, 800 dolardan ucuza satışa sunulsa da beklenen satış rakamlarını yakalayamadı.

Apple II Graphics Tablet

sfaddsa

1979'da çıkan masaüstü bilgisayar Apple II için üretilen bu çizim tableti, hem bazı sorunlarla gelmişti, hem de yaklaşık 650 dolarlık fiyatıyla pek ucuz değildi.

iPod çorabı

sdsadasd

Apple'ın elektronik cihazınızı "soğuktan korumak" için bir çorap üretmesine anlam vermek gerçekten zor. 29 dolara satılan iPod kış giysileri, 8 sene piyasada kaldı ama hiçbir zaman beklenen başarıya ulaşamadı.

Apple Pippin

fdfdsf

Rakiplerinin ayak izlerini takip etmek isteyen Apple'ın oyun konsolu, sadece 42.000 satılarak başarısız olmuştu.

Macintosh TV

dfsfdsfsdfdsf

Masaüstü bilgisayarla TV'yi bir araya getirmek isteyen bu cihaz, 2.000 doların üzerinde bir fiyata sahipti ve kötü performansıyla sadece 10.000 birim satabildi.

Apple Newton MessagePad

fghdfgdfsf

John Sculley'in CEO'luk döneminde çıkan başarısız ürünlerden biri olan Apple Newton MessagePad, el yazısını tanıyan ilk dokunmatik tüketici cihazı olacaktı. Tabi 50.000 satıp, başarısız olmasaydı...

Okuyucu Yorumları