Avatar 2 ne zaman vizyona giriyor? Fragman yayınlandı!

Avatar 2 ne zaman vizyona giriyor? sorusu yanıtlandı. Heyecanla beklenen yapımdan yeni fragman da paylaşıldı. Başarılı yönetmen James Cameron'un gişe rekorlarını alt üst eden filmi Avatar'ın devam filmi ile iligli detaylar yazımızda...

Avatar 2 ne zaman vizyona giriyor? Fragman yayınlandı!

Avatar 2 yayın tarihi belli açıklandı. Kısa sürede binlerce kişi tarafından izlenen video ile birlikte yeni görüntüler heyecana neden oldu.

Vizyona girdiği 2009 yılında dünya genelinde beğeni toplayan yapım, yeni fragmanı ve yayın tarihi ile merakla bekleniyordu.

Avatar 2 ne zaman vizyona giriyor? (The Way Of Water - Suyun Yolu)

avatar 2

Avatar 2 yönetmeni James Cameron ve yapımcı Disney vizyon tarihini açıkladı. Avatar 2 filmi 16 Aralık 2022 tarihinde sinemalarda vizyona girecek.

Yapılan açıklamaya göre filmin ismi Avatar: The Way of Water (Avatar: Suyun Yolu) olacak.

Avatar 2 Konusu

Avatar 2'nin geçeceği zamanın ilk filmden yaklaşık 10 sene sonrası olduğu biliniyor. Filmin büyük bir bölümünün Pandora'nın okyanuslarında geçeceği de biliniyor.

Avatar olaylarından birkaç yıl sonra geçen filmde Sully, artık klanlarının reisi ve Neytiri baş rahibesidir, ancak olaylar görünüşe göre çocuklarına odaklanacaktır.

Avatar 2, beş filmlik serinin ikinci parçası olsa da şu anki plan, geniş anlamda serinin bir parçası olsa da, filmin kendi başına bağımsız bir film olması.

Avatar 2 Fragmanı

3D Gözlükten Daha Gelişmiş Bir Teknoloji Kullanılacak

Yeni Avatar filminde senaryodan bağımsız olarak teknoloji anlamında kullanıcıları şaşırtacak birçok detayın yer alması bekleniyor.

James Cameron, Avatar’ın devam filmlerinde yine sinema dünyasında devrim yaratabilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor. 3D filmlerin yaygın hâle gelmesine öncülük eden Cameron, şimdi de izleyicilerin gözlük takmasına gerek duymadan izlenebilecek bir 3D tekniği üzerinde çalışıyor. (4K RGB lazer projeksiyon sistemi)

Bu teknik hâlihazırda var olsa da sadece tek bir kişinin izleyebildiği küçük ekranlarda kullanılabiliyor. Cameron ve ekibinin bu teknolojiyi, çok sayıda insanın ekrana farklı açılardan baktığı sinema perdesinde de uygulaması zor görünüyor. Ancak söz konusu Cameron olduğunda buna imkânsız demek mümkün değil. Bu noktada, bu yeni 3D teknolojisinin başarıyla hayata geçirilmesi hâlinde çekimlerine henüz başlanmayan dördüncü ve beşinci filmde karşımıza çıkacağı tahmin ediliyor.

RGB lazer projeksiyonlar ışığı oluşturmak için kırmızı, mavi ve yeşil lazerleri kullanıyor. Her biri 5000 lümen beyaz ışık üreten lazer modülleriyle birlikte toplamda 12'ye kadar modüller kullanılabiliyor. Böylelikle açık alanlarda da görüntü oluşturulabilecek. Avatar 2'de ekstra yüksek kare hızı (120 kare / saniye) sunulması planlanıyordu.

Suyun Altında Çekimler Yapıldı

avatar

Avatar 2'nin çekimleri ile ilgili zaman zaman fotoğraflar paylaşılıyordu. Bu fotoğraflardan biri de Avatar 2 yapımcısı Jon Landau'dan gelmişti. Landau, geçtiğimiz hafta Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafta, Avatar 2'nin sualtı çekimleri için serbest dalış eğitimleri alan ve dakikalarca suyun altında çalışmalar gerçekleştiren Kate Winslet'i göstermişti.

Detaylar: Avatar 2 çekimlerinde Kate Winslet, Tom Cruise'un su altı rekorunu kırdı

AVATAR 2 OYUNCU KADROSU

avatar 2
  • Jake Sully rolünde Sam Worthington

  • Neytiri rolünde Zoe Saldana

  • Ronal rolünde Kate Winslet

  • Mo'at rolünde CCH Pounder

  • Tonowari rolünde Cliff Curtis

  • Neteyam rolünde Jamie Flatters

  • Lo'ak rolünde Britain Dalton

  • Tuktirey rolünde Trinity Bliss