Concept Artist (Konsept sanatçısı) ne iş yapar?

LinkedIn yükselen meslekler listesi ile son beş yılda en hızlı büyümeyi gösteren 15 iş alanını ve geleceğin mesleklerini sıraladı. Listede 9. sırada Concept Artist (Konsept sanatçısı) var. Peki, Concept Artist (Konsept sanatçısı) ne iş yapar? İşte detaylar...

Concept Artist (Konsept sanatçısı) ne iş yapar?

2023 Yükselen meslekler listesi son beş yılda en hızlı büyüyen 15 iş alanını belirlemek için LinkedIn verilerinin kullanıldığı bir çalışma. Linkedin'in 15 meslekten oluşan listesine göre ilk sırada Game Designer (oyun tasarımcısı) ikinci sırada Blockchain Developer (Blokzincir geliştiricisi/yazılımcısı) üçüncü sırada ise Growth Specialist (Büyüme uzmanı) vardı. Listede dokuzuncu sırada ise Concept Artist (Konsept sanatçısı) yer alıyor. Peki Concept Artist (Konsept sanatçısı) ne iş yapar? Hangi sektörlerde çalışır? Hangi yetenekler gerekir? İşte detaylar...

Linkedin listesini incelemek için: İşte yükselen meslekler: LinkedIn'e göre talep gören, popüler 15 pozisyon (2023)

Concept Artist (Konsept sanatçısı) Ne İş Yapar?

Linkedin bu işin tanımını şöyle yapıyor: "Konsept sanatçıları, bir oyun veya animasyonun temel tarzını belirleyen ve projede yer alacak tasarım fikirlerinin nasıl görüneceğini genellikle 2 boyutlu olacak şekilde oluşturan görsel sanatçılardır."

Concept artist, bir projenin ilk aşamalarında çalışan bir sanatçıdır. Onlar projenin tasarımı, görsel dünyası ve estetiği hakkında fikirler üretir ve bu fikirleri görsel olarak sunarlar. Bunlar genellikle karakter tasarımları, araçlar, makine, yapılar veya ortamlar gibi bir projenin görsel elemanlarını içerebilir.

Concept artistlar, yapımcıların, yönetmenlerin ve diğer proje ekibinin hayal güçlerini destekleyen görsel materyaller oluşturmak için çalışırlar. Bu görsel materyaller, proje ekibinin fikirlerini daha da geliştirmelerine ve görselleştirmelerine yardımcı olur. Concept artistlar aynı zamanda, bir projenin görsel tarzını ve estetik anlayışını belirlemek için çalışırlar.

Konsept sanatçıları, film, video oyunları, animasyon, komiks, sanat ve hikaye anlatımı gibi birçok alanda çalışabilir. Onlar genellikle kalem, boya, bilgisayar grafik programları ve dijital çizim araçları gibi araçları kullanırlar.

Kısacası, konsept sanatçısı projenin görsel dünyasını ve estetiğini belirleyen ve bu görsel materyalleri oluşturan bir sanatçıdır.

YETENEKLER, SEKTÖRLER, İLLER

Linkedin verilerine göre işle ilgili önemli bilgiler şöyle:

  • En yaygın yetenekleri: Konsept Tasarımı, İllüstrasyon, Dijital Boyama

  • En yaygın sektörler: Teknoloji ve Medya, Eğlence Sağlayıcıları, Profesyonel Hizmetler

  • En fazla işe alım yapılan konumlar: İstanbul

  • Çalışanların Eğitim Düzeyi: Ön Lisans (%8,7), Lisans (%52,17), Yüksek Lisans veya üstü (%39,13)

  • Mevcut cinsiyet dağılımı: Kadın (%49); Erkek (%51)

  • Bu rolden önceki medyan deneyim yılı: 2,6

  • Bu unvana geçiş yapılan pozisyonlar: İllüstratör

  • Uzaktan çalışabilme imkanı: %6,8