Cougar Vortex RGB HPB 120 Fan İncelemede!

Cougar'ın üç fan ve RGB denetçiden oluşan RGB fan setini, Vortex RGB HPB 120'yi inceledik!

Cougar RGB fan testte!

Cougar'ın üç fandan oluşan yeni fan seti, RGB LED özelliği, ışıkları kontrol etmeye izin veren uzaktan kumandasıyla son derece ilgi çekici. Peki ürüne yakından baktığımızda neler görüyoruz?

Cougar Vortex RGB HPB 120 Fan İncelemede!

Vortex RGB HPB 120, üç adet 120x120x25 fan, bir uzaktan kumanda ve Core Box V2 adında RGB LED denetçisinden oluşuyor. Bu denetçi, sekize kadar fanı ve bir LED şeridini destekliyor. Fanlar 4 pin girişten bağlanabiliyor ve 600-1500RPM arasında dönüş hızına sahip. En yüksek hızda 43,54 CFM hava üfleyen fanlar, firmaya göre 26 dBA gürültü seviyesinde çalışıyor (bu gürültü seviyesinin hangi hızda olduğu belirtilmemiş).

Eğer anakartınız gerekli özelliklere sahipse, Core Box'u destekleyen Asus, MSI veya Gigabyte anakartınıza bağlayabiliyor, RGB ışıklandırma üzerinde tam bir kişiselleştirme olanağını elde ediyorsunuz.

Ancak RGB destekli bir anakarta sahip olmanız şart değil. Core Box, herhangi bir yazılım yüklemeden, uzaktan kumandası üzerinden 100 farklı efekt arasında dolaşmanıza izin veriyor. Kumanda üzerinden önceden hazırlanmış efektler arasında dolaşabiliyor, tek renkli efektleri seçebiliyor, efektlerin hızını ve yönünü ayarlayabiliyorsunuz. RGB'nin ne kadar parlak yanacağını da siz belirliyorsunuz.

Vortex RGB HPB 120, daha önce incelediğimiz Cougar Panzer EVO RGB kasayla gelen fanlardan farklı görünmüyor. Zaten harika görünen bu kasanın RGB fanlarla nasıl göründüğünü Panzer EVO incelememizde de görebilirsiniz.

Işıkların fan üzerindeki konumu, görünmelerini engellemiyor - bu sayede neredeyse her açıdan rahatça görülebiliyorlar. Fanların oldukça sessiz çalıştığını söylemeliyiz. Özellikle sessizliğe önem verenler, Cougar'ın bu fanını satın almayı düşünebilirler.

Teknik özellikler

Model CF-V12SET-RGB
Ürün adı VORTEX RGB HPB 120
Cooling Kit
Ölçüler 120 x 120 x 25mm
Bearing Türü HDB (Hydro-Dynamic Bearing)
Hız PWM 600-1500 R.P.M
Hava akışı 43.54 CFM 73.94 m3/h
Hava Basıncı 1.17mm H2O
Fan Voltajı 12 VDC
LED Voltajı 5 VDC
Akustik Gürültü 26 dBA
Kablo Uzunluğu 600mm
LED Işıklar 18
LED Güç tüketimi 1.8W
Kutu İçeriği VORTEX RGB HPB 120 x 3
RGB Core Box/Core Box v2 & Güç Bağlantısı
Kablosuz Uzaktan Kumanda
4 Pin Fan - PSU Bağlantısı x 3
5V Adreslenebilir Başlık Adaptörü x 3
Fan Vidaları
Kullanıcı Kılavuzu

Sonuç

Sonuç

RGB fanlar, kasanız da kendini göstermeye uygunsa onu biraz daha gösterişli hale getirebiliyor. Cougar Vortex RGB HPB 120, şıklığı ve canlı renkleriyle oyun bilgisayarınızı tamamlamakla kalmayacak, onu ilgi odağı haline de getirecek. HPB 120 belki kasanızı sıradan bir fana göre çok daha iyi soğutmuyor ancak bu işi daha sessiz yaptığı kesin. Biz birkaç aydır kullandığımız ve performansından memnun olduğumuz HPB 120'den hiç sıkılmadık. Dolayısıyla Vortex RGB HPB 120'yi iyi bir fan seti arayanlara rahatlıkla tavsiye edebiliriz.

Okuyucu Yorumları