Creators Update'in En İlginç Yenilikleri!

İndirmeye sunulan Windows 10 Creators Update'in en heyecan verici yenilikleri hangileri?

Creators Update'in en ilginç yenilikleri

Dağıtımına henüz başlanan Creators Update, küçük ince ayarlardan daha eğlenceli şeyler de sunuyor. Güncellemenin ismi, sizi ancak MS Paint hayranıysanız ilgilendiriyor ve yeniliklerin "Anniversary Update" güncellemesinde olduğu kadar büyük olduğu söylenemez. Ancak oyunlar ve uygulamalara odaklanan Creators Update'ten zaten böyle bir beklentimiz yoktu. İşte Windows 10'un yeni güncellemesinin getirdikleri:

3 Boyutlu Paint

Paint'in klasik sürümü Windows 10'daki yerini koruyor ancak yeni Paint'de 3 boyutlu modeller geliştirmeniz mümkün. Yeni Paint, diğer 3 boyutlu modelleme programlarına pek benzemiyor. Daha çok garip kabarcıklar oluşturup, amaçsızca 3 boyutlu yazılar yazıyorsunuz. Bu da aslında bize Paint'le çocukken geçirdiğimiz zamanı hatırlattı.

Uygulamada yolunu bulmanız şaşırtıcı derecede zor. Örneğin yazılmış bir metnin rengini ve yazı tipini nasıl değiştireceğimizi bulamadık. Yine de daha güçlü bir araç arayanlar için Microsoft'un 3D Builder aracı var. Paint'i biraz yetersiz buluyorsanız, PC'nizde muhtemelen zaten yüklü olan 3D Builder'a bir göz atın.

Xbox Uygulamasından Canlı Yayın

Xbox Uygulamasından Canlı Yayın

Xbox ve Windows arasındaki mesafeyi azaltmak isteyen Microsoft, Xbox uygulamasına canlı yayın özellikleri ekledi. Oyun oynarken Win + G klavye kısayolunu kullanın. Oyun çubuğu ekrana gelecek. Buradan yayını başlatabilir veya yeni Oyun Moduna geçiş yapabilirsiniz.

Oyun Modu ne işe mi yarıyor? Bu yeni işlev, arka plan işlemleri yerine oyuna öncelik vererek oyundan biraz daha yüksek ve kararlı bir performans elde etmenizi sağlıyor. Oyun üreticileri, gelecekte Oyun Modu'nu oyun oynarken otomatik olarak etkinleştirecekler.

Gece Modu

Gece Modu

Ekrandan çıkan mavi ışığın beynimizin zaman algısında karışıklığa yol açtığını muhtemelen duymuşsunuzdur. Bu iddiaları destekleyen bazı ispatlar da var, bu yüzden işletim sistemleri gece modu işlevselliği sunmaya başladılar. Microsoft'un gece modu işlevinin adı ise "Gece Lambası" ve f.lux gibi çalışıyor. İşlev, güneş battıktan sonra ekranınızın tonlarını gözünüzü yormayacak biçimde değiştiriyor.

Edge'de Daha İyi Sekme Yönetimi

Edge'de Daha İyi Sekme Yönetimi

Windows'la geldiği için önemli bir avantaja sahip olan Edge, rakiplerinden biraz daha hızlı olduğu hissini de veriyor. Pil tasarrufunda iyi olan tarayıcı, artık tüm sekmeleri bir defada görmenize veya sekmeleri görünürden kaldırmanıza izin veriyor.

Daha Yüksek Gizlilik Kontrolü

Daha Yüksek Gizlilik Kontrolü

Yeni gizlilik seçenekleri, Microsoft'un kullanım şeklinize göre reklam gösterip göstermeyeceğini, konumunuzu bilip bilmeyeceğini ve birkaç ayarı daha değiştirmenize izin veriyor. Windows Update'in yeniden başlatma isteklerini ortadan kaldırmaya yönelik yeni seçenekler de var.

Okuyucu Yorumları