En iyi 7 inç tabletler!

Piyasadaki en iyi 7 inç'lik 6 farklı tableti seçtik. Küçük tablet arayanlar; işte alternatifleriniz!

En iyi 7 inç tabletler!

7 inç boyutlu ufak tabletler bir süredir bilişim dünyasının gündeminde. Neredeyse her üretici kendini bu kategoride ürün vermek zorunda hissediyor. Kullanıcılarsa bu ufak boyutlu canavarları merakla takip ediyor. Bu test dosyamızda sizler için piyasadaki en iyi 7 inlik tablet modellerini inceledik ve alternatiflere göz attık.

Ufak boyutlu tabletlerin birkaç avantajı bulunuyor: 10 inç boyutlu modellerden çok daha hafif ve ufak tefek olduklarından yolculuk sırasında kullanmak için idealler; büyük modellerden çok daha ucuzlar. Ve ufak boyutlarına rağmen performans açısından da iddialılar çünkü çoğu zaman kullanılan donanım ve işletim sistemi büyük boyutlu modellerle aynı.

Ufak tabletlere oldukça yoğun bir kullanıcı ilgisi görüyorlar. Apple hayranları 7,9 inç ekranlı iPad Mini'yi çok beğeniyor. Android cephesindeyse model sayısı çok daha fazla. İlerleyen sayfalarda sizleri 7 inç boyutlu tablet dünyasında bir gezintiye çıkartacak, benzerleri arasından sıyrılan üç modele yakından bakacak ve tercih yaparken yardımcı olacak ipuçları vereceğiz.

Google Nexus 7 ve Amazon Kindle Fire HD

Google Nexus 7 ve Amazon Kindle Fire HD

Ufak boyutlu bir tablet mutlaka pahalı olmak zorunda değil. Yaklaşık 500 TL harcayarak çok iyi bir tablet satın alabilirsiniz. Ancak fiyattan önce performans ve grafik donanımına göz atmakta yarar var.

Google Nexus 7

Asus tarafından üretilen Google Nexus 7 tablet, kaliteli HD ekranı, hızlı dört çekirdekli işlemcisi ve 32 GB hafızasıyla dikkat çekiyor. Tableti tek bir dolumda uzun süre çalıştırabilen pili özellikle beğendiğimizi söyleyebiliriz: Nexus 7'nin pili yaklaşık dokuz saat video izleme, yedi saat internet gezinti süresi sağlayacak kadar güçlü. Sınıfının en iyi ekranlarından birisine sahip olan tablet performansı da göz dolduruyor. Nexus 7 kesinlikle şu an piyasadaki en iyi 7 inç tablet.

Fiyat: 550 TL

Yeni başlayanlar için: Amazon Kindle Fire HD

Kindle Fire HD, özellikle tabletlerle yeni tanışan kullanıcılar için tasarlanmış bir model. Amazon'un tabletteki Android arabirimini yeni başlayanları düşünerek hazırladığı ortada: büyük semboller; sadeleştirilmiş menüler ve çok az yazı. Tablette nasıl gezineceğinizi, uygulama, müzik, video benzeri içeriği nasıl satın alacağınızı çok kısa süre içerisinde kavrayabiliyorsunuz. Kindle Fire HD'nin beğenmediğimiz tek yönü, Google Play mağazasını kullanamamak oldu. Tablet komutlara çok hızlı tepki veriyor ve oldukça iyi bir ekrana sahip.

Fiyat: 480 TL

Huawei MediaPad ve Acer Iconia B1

Huawei MediaPad ve Acer Iconia B1

3G ve alüminyum: Huawei MediaPad

7 inç boyutlu Huawei MediaPad, UMTS modülü sayesinde yüksek internet gezinti hızı sunuyor. Tabletin şık görünümlü alüminyum kasasının kaliteli işçiliğini çok beğendik. Tableti bilgisayara bağlamak için microUSB girişi kullanılıyor. HDMI çıkışı sayesinde 1080p çözünürlüklü videoları büyük ekranda izlemek mümkün. Ancak tabletin dâhili hafızası şaşırtıcı derecede ufak: sadece 8 GB. Neyse ki hafızayı SDHC kart aracılığıyla 32 GB'a kadar yükseltmek mümkün. Android 3.2 işletim sistemi son derece akışı bir şekilde çalışıyor. İşletim sistemini Android 4'e yükselten güncelleme yayınlanmış durumda. Tabletin parlak ve yüksek karşıtlık oranına sahip ekranı genel olarak iyi bir performans sergiliyor ama ne yazık ki gün ışığında çok parlama yapabiliyor. MediPad'in pili, 5 saat video izleme süresi, 4 saat 22 dakika internet gezinti süresi sunuyor.

Fiyat: 260 avro (yurtdışı fiyatı)

İnanılmaz ucuz: Acer Iconia B1

Bundan daha ucuzunu bulmak zor! Acer, "gerçekten ucuz" tablet üretmeyi başaran ilk firma oldu: Iconia B1, sadece 120 avro. 1.024 x 600 piksel çözünürlüklü 7 inç ekrana sahip olan tablet gücünü 1.2 GHz hızında çift çekirdekli MTK-8317T işlemciden alıyor. Bu işlem gücü, Android 4 işletim sistemiyle birleştiğinde teoride aşağı yukarı tüm Android uygulamalarını çalıştırmaya yeterli. Ancak uygulamada ne yazık ki işler öyle yürümüyor: tablet, yüksek işlem gücü gerektiren uygulamalarda sorunlar yaşıyor. Bu kadar düşük fiyatlı diğer modellerle karşılaştırıldığındaysa iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Ama yine de siz tavsiyemiz, yaklaşık 500 TL harcamayı göze alıp daha güçlü bir tablet edinmeniz.

Fiyat: 120 avro (yurtdışı fiyatı)

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 ve Sony Tablet P

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 ve Sony Tablet P

Telefonlu tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Samsung Galaxy Tab 2 7.0, diğer üreticilerin 7 inç tabletlerde sunmadığı bir özelliğe sahip: o aynı zamanda bir cep telefonu. 3G üzerinden yüksek hızlı internet bağlantısı sunan tablette, iyi bir performansa sahip olduğunu gördüğümüz 1 GHz hızında Cortex A9 işlemci kullanılmış. Tablette fotoğraf çekmek ve videolu görüşme yapmak için kullanabileceğiniz, önde 2 megapiksel, arkadaysa 3 megapiksel çözünürlükte iki adet kamera bulunuyor. 7 inç boyutlu ekran 1.024 x 600 piksel çözünürlük sunuyor. Samsung tablette işletim sistemi olarak Android 4.0.3 kullanmayı tercih etmiş. Tabletin pili 5 saat 26 dakika internet gezinti süresi sağlayabiliyor.

Fiyat: 740 TL

Katlanabilir tablet: Sony Tablet P

Sony Tablet P, şimdiye kadar gördüğümüz 7 inç tabletlere hiç benzemiyor: onun 5,5 inç boyutlu iki ekranı var. Şu an piyasada bu özelliğe sahip başka bir tablet bulunmuyor. Tablet P'nin geri kalan teknik özellikleri diğer tabletlerde gördüklerimize çok benziyor: Android 3.2 işletim sistemi; çift çekirdekli Nvidia Tegra 2 platformu. Sony, yakında işletim sistemini Android 4.0'a yükselten bir güncelleme yayınlayacağını açıkladı. Ancak mevcut işletim sistemi de gayet iyi performans sergiliyor. Tabletle Android uygulama mağazası yanında Sony'nin kendi mağazasına da bağlanabiliyorsunuz. Bu mağazada, Tablet P için özel hazırlanmış yazılımlar, PlayStation oyunları ve tablete özel filmler bulunuyor.

Fiyat: 300 avro (yurtdışı fiyatı)

Okuyucu Yorumları