Facebook Verileri Nasıl İndirilir?

Facebook'un, sosyal platformdaki tüm verilerinizi PC'nize indirmenin kolay bir yolunu sunduğunu bilir musunuz? İşte verilerinizi indirmenin yolu...

Facebook verileri nasıl indirilir?

Son günlerde Facebook hakkında okuduklarınızdan sonra aklınıza şu soru takılmış olabilir: Facebook, hakkınızda neler biliyor?

Facebook profilinizdeki bilgiler, Facebook'un hakkınızda tüm bildiklerini elbette göstermiyor ancak sosyal ağ üzerindeki bilgilerinizi bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bu işlem, verilerinizin boyutuna bağlı olarak sadece birkaç dakika sürüyor.

Facebook'u tamamen terk etmeyi düşünüyorsanız, bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Facebook Verilerini İndirme

1. Facebook'u açın ve sağ üst köşedeki aşağı ok simgesine tıklayın. Açılan menüden Ayarlar'a tıklayın.

2. Sol taraftan Genel bölümünün seçildiğine emin olun. Bu bölümde adınız, kullanıcı adınız gibi bilgileri göreceksiniz.

3. Sayfanın altındaki "Bilgilerinizin bir kopyasını indirin" bağlantısına tıklayın. Arşivi oluşturma işleminin birkaç dakika süreceğine dair bir uyarı göreceksiniz.

Facebook bu sırada eposta adresinize bir bilgilendirme gönderecek. Arşiv oluşturulduğunda bir eposta daha alacaksınız.

4. Gelen epostada verilerinizi indirmenizi sağlayacak bir bağlantı göreceksiniz. Bu şekilde verilerinizi gerçekten sizin indirdiğinizden emin olunmak isteniyor.

5. Bağlantıya tıkladığınızda Facebook'un Bilgilerinizi İndirin sayfasına geri dönmüş olacaksınız, ancak bu defasında yeşil bir "Arşivi İndir" düğmesi göreceksiniz. Bu düğmeye basarak işlemi başlatın.

6. Facebook parolanızı girmeniz istenecek. Parolanızı girdikten sonra indirme işlemi başlayacak. Facebook'ta ne kadar aktifseniz, indireceğiniz dosyanın boyutu o kadar büyük olacaktır.

Okuyucu Yorumları