iCloud şifremi unuttum, ne yapmalıyım? Şifre değiştirme ve şifre oluşturma adımları

iCloud şifremi unuttum, ne yapmalıyım? sorusuna yanıt arıyorsanız, sizler için birkaç çözüm önerimiz var. İşte iCloud şifre değiştirme adımları ve iCloud şifre oluşturma yolları...

iCloud şifremi unuttum, ne yapmalıyım? Şifre değiştirme ve şifre oluşturma adımları

Apple cihazlarda yer alan bilgi ve verilerin yedekleme işlemleri için iCloud hesabı kullanılır. Telefon, bilgisayar, tablet gibi İOS işlemciye sahip olan cihazlarda bulunan pek çok veri ve fotoğrafların kaybolmadan saklanması ve depolanabilmesi için önemli bir özelliktir. iCloud hesabına yüklenen veriler hesaba giriş yapılarak, hızlı ve kolay bir şekilde ulaşılabilir.

iCloud hesabına giriş yaparken kullanıcılar mail adresleri ve şifrelerini kullanarak giriş yapar. Kullandıkları cihazlardaki dosya, not, fotoğraf, video, müzik ve diğer pek çok veriyi iCloud hesabı ile depolayarak saklayabiliriz. Farklı cihazlarda aynı iCloud hesabını kullanarak diğer cihazlar arasında veri alışverişini hızlı bir şekilde sağlayabilirsiniz. iCloud hesabına giriş yaparken şifre ve mail adresi istenir. Şifresini unutan kullanıcılar, şifremi unuttum seçeneği ile iCloud hesapları için yeni bir şifre oluşturabilir.

iCloud hesabında şifre sıfırlama işlemi yapılabilmesi için adayların Apple kimliğini yazması gerekir. Sırasıyla iCloud şifresinin nasıl değiştirildiğini detaylı olarak inceleyelim.

iCloud Şifresi Nasıl Değiştirilir?

icloud

iCloud hesapları için şifre değişikliği yapacak olan kullanıcıların takip etmesi gereken adımları sırasıyla açıklayalım.

  • Öncelikle kullanıcıların icloud.com’a girerek, ‘Apple Kimliğini veya parolayı mı unuttunuz?’ yazısının üzerine tıklamalısınız.

  • Gelen sayfada sizden Apple kimliğinizi yazmanız istenecek. Apple kimliğinizi yazarak devam et butonuna tıklayın.

  • Apple kimliğiniz ile kullandığınız telefon numarasını açılan ekrana yazın.

  • Telefon numaranızı yazıp devam et tuşuna bastıktan sonra cihazınıza bildirim gelecektir. Bildirimleri dikkatli bir şekilde okuyarak, verilen işlemleri uygun şekilde gerçekleştiriniz.

  • Cihazınızda şifre yenileme işlemi içinn gelen birimlere izin vermelisiniz. Bu işlemin ardından cihazın parolasını girmelisiniz.

  • Daha sonra çıkan ekranda yeni şifrenizi oluşturabilirsiniz.

Şifre değiştirme işlemini tamamladıktan sonra oluşturduğunuz yeni şifreniz ile hesabınıza giriş yapabilirsiniz. iCloud hesabınıza, cihazınız da yer alan yeni verileri yedekleyerek kaybolmasını engelleyebilirsiniz.

iCloud Şifresi Tüm Cihazlarda Aynı Şekilde Mi Değiştirilir?

Apple cihazlarda verilerin depolanması ve yedeklenmesi açısında önemli bir yer sahip olan iCloud uygulaması kullanıcılarına pek çok kolaylık sağlıyor. iCloud uygulaması ile cihaz hafızasında da tasarruf yaparak verileri güvenli bir şekilde depolayabilirsiniz. IOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda yer alan iCloud uygulamasında kullanıcılar giriş yaparken Apple kimliklerini ve şifre ile sisteme giriş yapar. iCloud uygulamasının yer aldığı bilgisayar, telefon ve tabletlerde adaylar giriş işlemleri için bu bilgilere ihtiyaç duyar.

Cihazlarından iCloud hesaplarına giriş yapamayan kullanıcılar yukarıda verilen talimatlar ile şifre değiştirme ve sıfırlama işlemini gerçekleştirebilir.

iPhone, iPad, iPod, Mac gibi IOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda şifre değiştirme işlemi için Apple kimliğine ihtiyaç duyulur. Apple cihazlarda iCloud şifre değiştirme ve sıfırlama işlemlerinde aynı işlem basamakları izlenir. Cihazlar farklı olsa bile kullanıcılar iCloud hesaplarında şifre sıfırlama işlemi için aynı işlem basamaklarını takip etmelidir.

iCloud Şifresi Oluştururken Nelere Dikkat Edilmeli?

iCloud şifresini oluştururken kullanıcılar şifreleri için farklı zorluk dereceleri seçer. Şifrelerde büyük küçük harfler, sayılar ve semboller kullanılabilir.

Şifre oluşturma işlemlerinde kullanıcılar şifrelerine bir büyük harf, bir küçük harf, rakam ve semboller kullanarak zorluk derecesi yüksek bir şifre oluşturabilir.

iCloud şifre yenileme ve oluşturma işlemlerini bitiren kullanıcılar Apple kimlikleri ve oluşturdukları yeni şifreleri ile iCloud hesaplarına giriş yapabilir. Apple kullanıcıları iCloud hesaplarına giriş yaparken Apple kimliklerini kullanılır. Kullanıcılar Apple kimlikleri ile bağlantılı olan mail adreslerini bilmelidir. Şifrelerini başarılı bir şekilde değiştirdikleri halde giriş yapamayan kullanıcılar, girdikleri şifre ve Apple kimliklerini kontrol ederek tekrar yazmalıdır. Harf veya sayı hatası yapmış olabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: