iMessage nedir? Özellikleri, iMessage açma ve kapatma adımları

iMessage nedir ve özellikleri nelerdir? gibi sorulara yanıt arıyorsanız, konu ile ilgili tüm detayları bir araya getirdik. iMessage açma ve kapatma adımlarından kullanım detaylarına kadar işte tüm yanıtlar...

iMessage nedir? Özellikleri, iMessage açma ve kapatma adımları

Anlık mesajlaşma servisleri her yaştan kullanıcının yakından takip ettiği uygulamalar arasında yer alır. Genellikle internet tabanlı olan bu uygulamalar, özelliklerine göre kullanıcılarına farklı avantajlar sunar. “iMessage nedir? iMessage nasıl kullanılır?” soruları merak edilen konular arasında yer alır. Apple tarafından geliştirilen bir mesajlaşma servisi kısa mesaj yerine kullanılabilir.

iMessage Nedir?

iMessage, iPhone kullanıcılarına sunulan internet tabanlı bir mesajlaşma servisidir. Operatörden bağımsız olarak iMessage hizmetini kullanarak diğer iPhone kullanıcıları ile internet üzerinden mesajlaşabilirsiniz. iPhone ve iPad gibi Apple cihazlarında kullanılan bu servis, kısa mesaj kullanımı için tercih edilir. Ayrıca, iPod Touch cihazları da bu servisi destekler. Apple’ın iMessage uygulaması kullanarak mesajlarınızı çeşitli efektler kullanarak gönderebilirsiniz. Balon efektleri, emoji çıkartmaları ve tam ekran çıkartma ve animasyonları kullanarak tanıdıklarınıza eğlenceli mesajlar gönderebilirsiniz. Gönderilen mesaj efektlerinin görülmesi için cihazlarda Apple özelliği olan iMessage bulunması gerekir.

iMessage Özellikleri Neler?

imessage

Apple ürünleri arasında ücretsiz mesajlaşma hizmeti sağlayan iMessage, internet tabanlıdır. Wi-Fi bağlantısı veya hücresel veri kullanarak, iMessage servisinden yararlanabilirsiniz. Bu servis üzerinden mesaj ile ses, fotoğraf ve video gönderebilirsiniz. Oldukça işlevsel özelliklere sahip iMessage hizmetini farklı Apple cihazları için kullanabilirsiniz. Diğer Apple kullanıcıları ile iletişim kurmayı sağlayan bu hizmet mesajlaşma dışında el yazısıyla mesaj gönderme özelliğine sahiptir. Ayrıca, arkadaşlarınızla mesajlaşırken iMessage tarafından sunulan diğer hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Sohbeti eğlenceli hale getirmek için iMessage üzerinden oyun oynayabilirsiniz. Moji Bowling, Tic Tac Toe, Words for iMessage, GamePigeon ve Pictoword: Play Spelling gibi farklı oyun çeşitlerini oynayabilirsiniz. Uygulama ekranında App Store ikonuna tıklayarak diğer oyunlara ulaşabilirsiniz.

iMessage’da sunulan özelliklerden biri ise el yazısı mesajlar göndermektir. Bu özelliği kullanmak için uygulama ekranında klavye açıkken cihazı yan çevirmeniz gerekir. Yatay moda çevirdikten sonra klavye üzerinde el yazısı butonuna tıklayarak el yazısı ile yazma ekranı açılır. El yazısı butona tıklayınca çıkan geniş alan üzerinde serbest bir şekilde yazı yazabilirsiniz. Mesajı yazdıktan veya küçük bir çizim yaptıktan sonra bitti yazısına tıklayarak hazırladığınız mesajı gönderebilirsiniz.

iMessage Nasıl Kullanılır?

Apple kullanıcılarının merak ettiği konulardan biri iMessage servisinin nasıl kullanılacağıdır. Tüm Apple cihazları ile senkronize olabilen bu mesajlaşma uygulaması, iPhone cihazlarda otomatik olarak yüklüdür. Kullanıcıların indirme yapmalarına gerek yoktur.

iPhone üzerinden mesaj menüsünden iMessage servisine ulaşabilirsiniz. iMessage, Apple kullanıcılarına özel bir uygulama olduğu için rehberinizdeki iPhone kullanıcıları ile otomatik olarak bu hizmet üzerinden mesajlaşabilirsiniz.

iPhone kullanıcısına gönderdiğiniz mesajlar iMessage üzerinden iletilir. Aynı ekran üzerinden farklı bir cihaz kullanan kişilere gönderdiğiniz mesaj ise iMessage olmadığı için SMS olarak iletilir. iMessage ile gönderilen mesajlar internet üzerinden iletildiği için SMS gibi ücretlendirilmez. Cihazların internete bağlı olması yeterlidir.

iMessage Nasıl Açılıp Kapanır?

Apple cihazları arasında çalışan iMessage uygulaması, internet üzerinden mesajlaşmayı sağlar. Gönderdiğiniz mesajların iMessage mi yoksa SMS olarak gönderildiğini öğrenmek için mesaj balonu renklerine bakabilirsiniz. SMS mesajları yeşil balon içinde gönderilir. iMessage mesajları ise mavi balon içinde gönderilir.

Apple kullanıcılarının bu servisten yararlanabilmesi için internet bağlantısının açık olması gerekir. Herhangi bir kısıtlama yaşamadan uygulama üzerinden diğer iPhone kullanıcıları ile iletişim kurabilirsiniz.

Dilerseniz iMessage özelliğini açıp kapatabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz mesaj servisine göre cihazın farklı özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

iMessage özelliğini açmak için ayarlar menüsüne girin. Açılan ekranda mesajlar bölümüne giriş yaparak iMessage özelliğini açabilirsiniz. Cihazınızda iMessage özelliği açıksa aynı işlemi yaparak kapatabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: