iPhone'u Webcam Olarak Kullanın!

iPhone'unuzu bir web kamerası gibi kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte bunu yapmanızı sağlayan 5 uygulama!

iPhone'u Webcam olarak kullanın!

iPhone'unuzu bir webcam gibi kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Böyle bir çözüm tabi ki gerçek bir web kamerasının yerini tutmayacak ancak birkaç uygulamayla iPhone'un kamerasını uzaktan, Windows'lu PC'nizden, Mac'ten, bir başka mobil cihazdan ve hatta web üzerinden izleyebilirsiniz. İşte bunu yapmanızı sağlayacak 5 uygulama.

1. EpocCam Wireless Virtual Computer Webcam (Ücretsiz)

App Store'daki en popüler webcam uygulaması olan EpocCam Wireless Virtual Computer Webcam, webcam destekli her uygulamada çalışıyor (Skype, Google Hangouts gibi). Uygulamayı kullanabilmek için uygulamaya ek olarak, sürücüleri de geliştiricinin web sayfasından indirmeniz gerekiyor.

Bağlantı kurmak için hiçbir şey yapmanız gerekmiyor, her şey otomatik olarak gerçekleşiyor.

App Store'dan indirin: EpocCam Wireless Virtual Computer Webcam

2. PocketCam Lite (Ücretsiz)

PocketCam Lite, iPhone'unuzun kamerasını Windows veya Mac'te ana kamera olarak kullanmanıza izin veriyor. Araç, FaceTime, iChat, Skype, MSN Live Messenger, AIM ve fazlasını destekliyor. Evinizde veya ofiste videolu bir görüşme düzenlerken yürümeniz gerekirse, uygulama sayesinde laptop'unuzu taşımanıza gerek kalmıyor.

App Store'dan indirin: PocketCam Lite

3. AtHome Camera (Ücretsiz)

AtHome Camera sayesinde uzaktaki bir bilgisayar, kameranızı izleyebildiği gibi, iPhone uygulaması üzerinden bilgisayarınızın kamerasına da bakabilirsiniz. Mac ve Windows'ta çalışan uygulamanın iki parçası bulunuyor: Streamer ve viewer.

App Store'dan indirin: AtHome Camera

4. Presence (Ücretsiz)

4. Presence (Ücretsiz)

Presence, şimdiye kadar bahsettiğimiz üç uygulamanın sunduklarının aynısını sunuyor ancak küçük bir farkla: Uygulama, 50MB ücretsiz bulut depolama alanıyla geliyor. Çok fazla gibi görünmeyebilir, ancak örneğin evinize hırsız girerken veya köpeğiniz siz yokken komik işler çevirirken birkaç dakikalık bir video kaydedebiliyorsunuz. Prensence'ın web uygulaması ise oturum açarak dünya üzerindeki herhangi bir bilgisayarın canlı akışına göz atabileceğiniz anlamına geliyor.

App Store'dan indirin: Presence

5. FaceTime

Üçüncü parti uygulamaları kullanmak istemiyorsanız, FaceTime'ı deneyebilirsiniz. Webcam uygulaması olarak tasarlanmış olmasa da, üçüncü parti seçeneklere göre önemli bir avantajı var: stabilite. Evinizden uzakken bir sorun oluşması durumunda bağlantıyı tekrar sağlama olasılığınız, FaceTime'da daha yüksek.

Tüm yapmanız gereken uygulamayı iPhone ve Mac'e yüklemek. İki uygulamanın farklı kişi ayarlarına sahip olmasına dikkat edin. Cihazlarınız için aynı kişi detaylarını girerseniz, bağlanmaya çalıştığınızda meşgul tonu alacaksınız.

Son olarak telefonu izlemek istediğiniz noktaya yerleştirin ve Mac'ten arayın. Çağrıya kendiniz cevap vermeniz gerekiyor ancak bunu yaptıktan sonra bağlantıda sorun yaşama ihtimaliniz düşük.

Okuyucu Yorumları