Sony Core'u denedik!

Sony'nin üzerinde ekranı bile olmayan bu garip ürünü ne işe yarıyor? Yerinde denedik!

Sony Core'u denedik!

Sony'nin yeni giyilebilen teknolojisi Core'u CES 2014'te deneme şansı bulduk. Core, fitness dünyasında önemli değişiklikler yapmayı amaçlayan küçük, su geçirmez, ekransız bir çip.

İlk olarak Smartband adıyla tanıtılan Core'u kolunuza taktığınızda cihaz sadece uyuma, hareket, yaktığınız kaloriler gibi etkinliklerinizi izlemekle kalmıyor, Andorid'li tablet veya cebinize bir çağrı veya mesaj geldiğinde titreyerek size haber veriyor.

CES 2014'teki Sony temsilcisinin bize söylediğine göre Core, "bir fitness izleyicisinden çok daha fazlasını sunuyor." Sony, Core'a yeni aksesuarlar sunmak üzere birkaç donanım ortağıyla beraber çalıştıklarını söylüyor.

Sony Core'u denedik!

Core'un teknik özelliklerinin detayları şimdilik bilinmiyor, Sony bu detayları MWC 2014'e sakladığını söylüyor.

Core'u satın aldığınızda iki farklı boyutta Smartband'a sahip oluyorsunuz. Beyaz renk tasarıma sahip Core, Smartband'a takılıp çıkarılabiliyor. Core'u şarj etmek için ise ayrı bir şarj biriminden faydalanıyorsunuz. Kapsül kavisli bir şekle sahip, bu sayede bileğinize oturuyor. Core'u kayışına taktığınızda kolunuzda onun sadece lastik kenarlarını hissediyorsunuz.

Core ve Smartband'ın yetenekleri

Core ve Smartband'ın yetenekleri

Core sayesinde Smartband, sadece kalori saymakla kalmıyor. Lifelog uygulaması sayesinde dinlediğiniz şarkılar, bulunduğunuz ruh hali gibi şeyleri de takip edebiliyorsunuz. Core, bulunduğunuz yerdeki hava durumunu, kaç dakika video izlediğinizi ve fazlasını da izleyebiliyor. Bu sayede sizi olumsuz davranışlarınız konusunda uyarmayı hedefliyor.

Sistem, Android 4.3 ve üzerindeki tüm telefonlarla çalışıyor (sadece Sony ceplerle kısıtlı değil) ve Sony, uygulamalarının iOS sürümünü çıkarmayı şu an planlamadıklarını söylüyor.

Kayış, lastik benzeri bir yapıya sahip likit silikondan üretilmiş. Sony'nin kolunuzda size rahatsızlık vermeyen, hafif ve nazik bir saat kordonu üretmeyi başardığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Smartband'ın kolunuzu rahatsız edecek keskin bir kenarı yok, onu sadece kolunuzdaki ağırlığı nedeniyle fark ediyorsunuz.

Sony Core'u denedik!

Bununla birlikte Core'un kayış üzerinde bulunduğu konum, sistemi dengesiz hale getiriyor. Core'un bulunduğu yer oldukça kabarık duruyor, ancak kayışın geri kaln kısmı aynı yükseklik ve genişlikte. Bir süre kullandıktan sonra alışmanız mümkün olabilir, ancak bir süre dikkatinizi dağıtması muhtemel.

Bir başka sorun ise kayışı kolunuza bağlarken ortaya çıkıyor. Kayışı takarken kolunuzu çevirmeniz ve garip bir açıya doğru bastırmanız gerekiyor. Bununla birlikte denediğimiz kayışın siyah tasarımını beğendik. Piyasaya sürüldüğünde kayışın farklı, canlı renk seçenekleri bulunacak.

Kayışın üzerindeki düğmeye basarak çalan müziği durdurmanız, sonraki şarkıya geçmeniz mümkün oluyor. Bu işlemler için herhangi arayüzle uğraşmak zorunda kalmamak açıkçası hoşumuza gitti. Aynı düğmeyi uyku modu ve gün modu arasında geçiş yapmak için kullanabiliyorsunuz. Bu sayede Core, ne zaman uyuduğunuzu ve sizi ne zaman izlemesi gerektiğini öğrenmiş oluyor.

Core ve aksesuarları yakında, "2014 ilkbaharında" ortaya çıkmaya başlayacaklar.

Okuyucu Yorumları