Asus Zenfone Live Video İnceleme

Asus'un canlı yayın özelliğiyle dikkat çeken telefonu ZenFone Live'ı inceledik.

Sonuç olarak Asus, ZenFone Live'de en fazla BeautyLive özelliğiyle öne çıkmak istemiş gibi görünüyor. Evet, BeautyLive özelliği gayet başarılı ve telefon bu özelliğiyle de zaten tek. Bu anlamda Facebook, YouTube ve Instagram üzerinden takipçilerine sık sık canlı yayın yapanlar ve özellikle hanımlar, bu telefonu tercih edebilirler. Bu arada telefonun elimizdeki modeli her ne kadar siyah olsa da, ayrıca altın ve hanımlar için pembe renk seçenekleri olduğunu da söyleyelim.

ZenFone Live'in diğer beğendiğimiz yanı fazlasıyla kompakt ve hafif olması. Böylece telefonu tek elinizde kolaylıkla kullanabiliyorsunuz. Arabirim yine gayet kolay; onu da eklemek gerekiyor. Telefon kısa zaman içinde Nougat güncellemesi de alırsa, tercih edilebilirliğini arttırır kanaatindeyiz.

Teknik kadro bakımından nispeten eski bir işlemci kullanması telefonun önemli eksilerinden biri. Yine oyun oynuyor ve video seyredebiliyorsunuz elbette, fakat RAM'in de 2 GB değerinde olması, sık sık RAM boşaltmanıza sebep olacak. RAM konusunda pek çok rakibinde de durum farklı değil gerçi. Ama istisnalar da var. Bu anlamda ZenFone Live'i pazarda sıkı bir rekabet bekliyor gibi görünüyor.

Telefonun fiyatı ise 849 TL olarak belirlenmiş. Bizce Asus'un biraz daha fiyat kırması gerekiyor; zira 3GB RAM'li ve Snapdragon 430 kullanan rakipleri, pazarda daha ucuza bulunabiliyor. Elbette bu noktada seçim, her zaman olduğu gibi yine sizin.

Okuyucu Yorumları