Samsung Galaxy S9 Plus Video İnceleme

Galaxy S9 Plus, 5000+ TL fiyatla alınır mı, özellikleri neler, neler sunuyor? A'dan Z'ye inceledik!

Samsung Galaxy S9 Plus, Samsung'un gerçekten büyük boyutta sunduğu en iyi akıllı telefon, burası kesin. 6.2 inç boyutundaki kavisli ekranı bir yana, tasarım olarak da selefine kıyasla büyük bir değişiklik göze çarpmıyor belki, ancak incelemenin başında da söylediğimiz gibi, Samsung bu konuda çıtayı o kadar yükseğe çekti ki, buna pek ihtiyaç duymadı diyebiliriz. Muhtemelen büyük değişimi sonraki modelde göreceğiz.

Bu modelinde çift diyafram ve çift kamerasıyla özelleşmeye çalışan ve AR Emoji ile dikkat çekmeye çalışan Samsung, bu konuda da büyük beklenti yarattı muhakkak, ancak biz açıkçası bunun çok abartıldığını düşünüyoruz. Eh, beklentiyi ne kadar yükseltirsen, hayal kırıklığını da o derece yüksek olabiliyor. Bunu iyi dengelemek gerek. Bu noktada özellikle kameralar için insan gözünü taklit etme gibi söylemler evet etkileyici belki fakat kameraların düşük ışık performansı o denli mükemmel değil doğrusu. Ha, kameralar kesinlikle iyi, hatta en iyi kameralı akıllı telefonlar yarışmasında zirveyi zorlayacaktır, o ayrı.

S9 Plus'la ilgili pek çok detayı zaten paylaştık, son olarak fiyat değerlendirmesi de yapmazsak olmaz. S9 Plus'ın 64 GB'lık modelinin fiyatı ülkemizde 5199 TL olarak belirtilmiş durumda. Açıkçası telefon pahalı. Hatta 5479 TL'lik iPhone X'i de potaya sokuyor. Öte yandan Galayx S9'u da keza. Zira S9 ve S9 Plus arasında kabaca 2 GB RAM, arkada ikinci bir kamera ve 0.4 inç daha büyük ekran gibi bir fark var. Galaxy S9'un fiyatının da 4599 TL olduğunu düşünürsek, S9 Plus'ın işi biraz daha zor görünüyor. Elbette Galaxy S8 Plus'ın fiyatının da 3474 TL olduğunu söylemek gerek.

Açıkçası telefonun fiyatı yüksek, ancak bu sadece S9'lara özel bir durum değil. Akıllı telefon piyasasında fiyatlar giderek yükseliyor, bu noktada seçim de her zaman olduğu gibi yine size kalıyor.

Okuyucu Yorumları