Ford Otosan ve YGA'dan "Hayaller Bilgi İster"

Ford Otosan ve YGA'dan kurumsal sosyal sorumluluk anlayışını teknoloji ile dönüştürecek yeni bir iş birliği modeli.

Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan, geleceğimizi taşıyan kanatlar olan hayal gücü ile bilgiyi birleştiren ve çocukları geleceğin teknolojik dünyasına şimdiden hazırlayan "Hayaller Bilgi İster" projesini Young Guru Academy (YGA) ve Twin iş birliğiyle hayata geçirdi.

Projede, YGA içerisinden doğan eğitim teknolojisi şirketi Twin'in çocuklara bilimi sevdiren teknoloji setlerinden alınan ilhamla yola çıkıldı. Ford Otosan ve Twin mühendisleri aynı masanın etrafında buluştu. Ortak akılla geliştirilen otonom setlerinde bir "hayal" olarak başlayan, sonrasında Ford Otosan'ın Ar-Ge, inovasyon, mühendislik birikimi ve kararlılığıyla gerçeğe dönüşen Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ödüllü F-MAX'in maketi kullanıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçen projede, araç setleri okullara Ford Otosan mühendisleri ve YGA'nın 50.000 başvuru arasından özenle seçilen ve 1 yıllık sosyal inovasyon programını tamamlayan gönüllülerle birlikte ulaştırılıyor. Böylece "vicdan ve yetkinlik" kanatlarıyla donatılmış çift kanatlı rol modellerle bir araya gelen çocuklar, üreten ve teknolojik üstünlüğe sahip bir Türkiye'nin yetişkinleri olmak için yüreklendiriliyor.

Türkiye'nin gelişmiş teknolojiler üreten ve bunları dünyaya yayan bir ülke konumuna gelmesi için faaliyet alanında yürüttüğü çalışmaları sürdürülebilirlik yaklaşımıyla ele aldığı sosyal sorumluluk projelerine de yansıtan Ford Otosan, "Hayaller Bilgi İster" ile Açık İnovasyon yaklaşımını gençlere ve çocuklara yayıyor; sosyal inovasyona öncülük ediyor. Sosyal Sorumluluk 4.0 modelinin öncüsü bu projenin en fark yaratan özelliklerinden biri de maddi desteğin ötesine geçmesi ve şirketin teknolojik anlamda güçlü yanlarını topluma değer katacak bir vizyonla harekete geçirmesi.

Okuyucu Yorumları