The Hobbit: Unexpected Journey Trailer 2

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk filminin yeni özel Türkçe alt yazılı fragmanı yayınlandı. (HD Fragman)

Akademi ödüllü film yapımcısı Peter Jackson, J.R.R. Tolkien'in The Hobbit adlı baş

yapıtından uyarlanan ve bir üçlemenin ilk filmi olan "Hobbit: Beklenmedik Yolculuk" ile karşımızda.

Üç film de Jackson ve ekibinin "Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü" filmi ile Oscar®-kazanan, "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesinden 60 yıl önce, Orta Dünya'da geçiyor.

Hikaye, ana karakter Bilbo Baggins'in Erebor'un kayıp Cüce Krallığını korkunç dragon Smaug'dan geri almaya çalışmasını anlatıyor. Gandalf'ın aniden ortaya çıkmasıyla Bilbo kendini efsanevi savaşçı Thorin Oakenshield tarafından yönetilen onüç cüceden oluşan bir grubun içinde bulur. Yolculuklarında Goblinler, Orklar, öldürücü Warglar, Dev Örümcekler, Şekil Değiştirenler ve Büyücülerle dolup taşan tehlikeli topraklar onları beklemektedirler.

Amaçları her ne kadar Doğuda Yanlız Dağın çorak topraklarında olsa da, once, Goblin tunelinden kaçmak zorundadırlar. Bu sırada Bilbo hayatını tamamen değiştirecek olan Gollum'la tanışır.

Yeraltındaki gölün kıyısında Gollum ile tek başına kalan Bilbo kendisini bile şaşırtacak yetenek zeka ve cesaretle birlikte Gollum'un "kıymetli" yüzüğüne de sahip olur. Bu basit altın yüzük Bilbo'nun bilemesine imkan olmayan bir şekilde Orta Dünya'nın kaderini belirleyecektir.

Ian McKellen, 'Yüzüklerin Efensidi' üçlemesindeki Gandalf rolüyle tekrar karşımızda. Martin Freeman Bilbo Baggins ve Richard Armitage ise Thorin Oakenshield karakterlerini canlandırıyorlar. 'Yüzüklerin Efendisi' üçlemesindeki rolüne devam edenlerin arasında Galadriel rolünde Cate Blanchett, yaşlı Bilbo rolünde Ian Holm, Saruman rolünde Christopher Lee, Elrond rolünde Hugo Weaving, Frodo rolünde Elijah Wood ve Gollum rolünde Andy Serkis yer alıyorlar. Uluslararası oyuncu kadrosunda ayrıca (alfabetik sırayla) Manu Bennett, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Mark Hadlow, Peter Hambleton, Barry Humphries, Stephen Hunter, William Kircher, Sylvester McCoy, Bret McKenzie, Graham McTavish, James Nesbitt, Dean O'Gorman, Conan Stevens, Ken Stott ve Aidan Turner yer alıyorlar.

Senaryosunu Fran Walsh & Philippa Boyens & Peter Jackson & Guillermo del Toro'nun yazdığı 'Hobbit: Beklenmedik Yolculuk' filminin yapımcılığını Jackson'la beraber Carolynne Cunningham, Zane Weiner ve Fran Walsh üstleniyorlar. Filmin baş yapımcıları Alan Horn, Toby Emmerich, Ken Kamins ve Carolyn Blackwood, ortak yapımcıları ise Boyens ve Eileen Moran.

Jackson'ın yönetmenliğinde ard arda dijital 3D olarak çekilen "Hobbit" üçlemesi için en son kamera ve stereo teknolojisi kullanıldı. Film Stone Street stüdyolarında ve Yeni Zellanda'da çekildi.

Yaratıcı sahne arkası ekibinde Jackson'a görüntü yönetmeni Andrew Lesnie, yapım tasarımcısı Dan Hennah, konsept tasarımcısı Alan Lee ve John Howe, besteci Howard Shore ve makyaj ve saç tasarımcısı Peter King eşlik ediyorlar. Filmin kostümleri Ann Maskrey, Richard Taylor ve Bob Buck tarafından tasarlandı.

Taylor aynı zamanda ödüllü Weta Workshop tarafından yapılan silahlar, zırh ve benzeri aletlerin tasarımından da sorumluydu. Görsel efekt yönetmeni Joe Letteri önderliğinde Weta Digital, filmin görsel efektlerini yaptı. Post prodüksiyon Wellington'daki Park Road Post Production'da gerçekleşecek.

'Hobbit: Beklenmedik Yolculuk' ve üçlemenin diğer iki filmi New Line Cinema, Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, ve New Line Managing Production'ın ortak yapımıdır. Filmlerin sinema gösterimleri için dünya çapındaki dağıtımı Warner Bros Pictures tarafından yapılmaktadır. Filmin uluslararası televizyon lisans hakları ise MGM tarafından yönetilmektedir.

'Hobbit: Beklenmedik Yolculuk' filmi 14 Aralık 2012 tarihinden itibaren tüm dünyada vizyona girecek. İkinci filmin 13 Aralık 2013'ten itibaren ve üçüncü filminde 2014 yazında vizyona girmesi planlanıyor.

Okuyucu Yorumları