Panasonic ve Samsung, 3D TV testinde!

CHIP Online
14-06-2010, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

En iyi 3D televizyon hangisi? Panasonic'in 3D plazması, Samsung'un 3D LED TV'sine karşı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/pana ... testinde_20473.html


Yakında sinemalar evlerinizde olacak! Panasonic TX-P50VT20E modeliyle, Samsung ise UE46C8790 modeliyle üretime başlıyor ve aynı zamanda TV'lerde 3. boyutun savaşını da başlatıyorlar.  Chip Online ekibi olarak bu iki ürünü tüm detaylarıyla karşılaştırdık ve 3D tacını hangi yenilikçi devin kapacağına karar verdik.

Bu yıl sinemalarda izleyici sayısıyla öne çıkan, hatta film sektörüne yepyeni teknolojiler getiren iki film vardı. Tabiki "Avatar" ve "Titan'ların Savaşı"ndan bahsediyoruz. Bu iki film sayesinde 3 boyut teknolojisi hakkında yazılıp çizilenler de çok fazlaydı. Fakat yalnızca sinemalardaki üç boyut değil, TV'lerdeki 3D teknolojisi de bu günlerde en çok konuşulan konulardan biri.

İlk 3 boyutlu televizyonlar
Birçok üretici 3D TV'leri hakkında prototip projeler hazırladı ve reklamlar yaptı. Buna karşın Panasonic TX-P50VT20E ve Samsung UE46C8790 seri üretimine başlanan ilk 3D TV modelleri oldu. Panasonic, 3 boyutlu televizyonunda plazma teknolojisini kullanmayı tercih ederken, Samsung ise bu modelinde LED ekranına oldukça güveniyor. Sonuç olarak artık TV'lerde üç boyutlu filmlerin keyfini çıkarabileceğiz. Fakat televizyonun yanında 3D destekli bir Blu-ray oynatıcıya ve Liquid Crystal Shutter Glasses adı verilen TV ile uyumlu gözlüklere de gereksinim duyuluyor. Bu nedenle testimizde her iki markanın bu üçlü kombinasyonunu oluşturarak en yeteneklisini ortaya çıkardık.

Zorlu 3D testi
Testte kullandığımız Panasonic kombinasyonu şu şekilde: Panasonic TX-P50VT20E plazma TV, gözlükler ve Panasonic'in 3D uyumlu DMP-BDT300 Blu-ray oynatıcısı. Samsung cephesinde ise Samsung UE46C8790 LED TV, gözlükler ve Samsung BD-C6900 3D uyumlu Blu-ray oynatıcı kullanıldı. Hazırladığımız bu üç parçalı TV setlerini ilk olarak ayrı ayrı olarak seyrettik ve dikkatle inceledik. Ardından her iki televizyonu da HDMI Splitter yardımıyla Blu-ray oynatıcılarımızın bir tanesine bağladık ve doğrudan karşılaştırma durumunda neler yapabildiklerini gördük. Son olarak tüm sonuçları esas alarak birincimizi seçtik.

Tüm konu: Panasonic ve Samsung, 3D TV testinde!

İzleyin: 2,5 dakikada 3D teknolojisi


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: 3D LED mi? 3D plazma mı? Sizin tercihiniz hangisi?