Ucuz tablet alırken nelere dikkat etmeli?

CHIP Online
26-11-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPad'in çeyreği fiyatına satılan tabletlerden almak istiyorsanız, bu 5 şeye çok dikkat etmelisiniz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ucu ... t-etmeli_37177.html

Resimlerle: Tabletiniz için en iyi 25 aksesuar

Tabletlerin ne kadar faydalı, işe yarar cihazlar oldukları bir süredir tartışılıyor. Zira bu cihazlar genellikle iş üretmekten çok, içerik tüketmeye yönelikler. Ancak yine de elinde bir tablete rastladığımız insanların sayısı giderek artıyor. Tabletler, büyük ekranlarıyla evimizde PC'mizin başına geçmeden internette gezinmeye veya dışarıdayken ağır bir laptop'a gerek kalmadan e-postalarımızı okuyup cevaplamamıza izin veriyor.


Ancak piyasadaki bir tablet, diğerinden oldukça farklı olabiliyor. iPad, Galaxy Note 10.1 veya Microsoft Surface (ki ülkemizde satılmıyor) gibi tabletlere paranız yetmiyorsa, daha hesaplı seçenekler gözünüze çarpmaya başlıyor. Öyle ki teknoloji mağazalarında 150 TL'lık tabletler bulmanız bile mümkün. Ancak "ucuz" bir tablet alırken dikkat etmeniz gereken birkaç şey var; aksi halde onu kullanırken eğlenmekten çok canınız sıkılabilir.


İşletim sistemleri


Bazı tabletlerdeki işletim sistemleri eski veya işe yaramaz olabilir. Aşağıdaki işletim sistemlerine sahip tabletleri satın almamanız birçok durumda yerinde olacaktır.


Android 2.3 ve öncesi: Android, 3.0 ve daha sonraki sürümlerde tabletler için tasarlanmış bulunuyor. Dolayısıyla Android 2.3 ve öncesindeki sürümler, genellikle tabletlerde iyi bir performans vermiyor.


WebOS: HP TouchPad'in işletim sistemi olan WebOS, incelemelerde olumlu notlar alsa da artık terkedilmiş bir işletim sistemi. TouchPad'de Android veya Linux çalıştırmanız mümkün, ancak cihazınızı kurcalamakla uğraşmak istemiyoranız, TouchPad'den uzak durmalısınız.


Windows CE: Bugün bazı tabletlerde hala Windows CE bulmanız mümkün. Ancak Windows 8'in tabletlere geldiği günümüzde Windows CE beklentilerinizi karşılamayacaktır.


Tüm Konu: Ucuz tablet alırken nelere dikkat etmeli?

Resimlerle: Tabletiniz için en iyi 25 aksesuar

Kaynak: www.chip.com.tr