WAP3205 AP'de sinyal sorunu.

piRe_
06-03-2011, 22:26   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007


Yeni almış olduğum ZyXEL WAP3205 AP ile yaptığım testlerde, güç girişi yanındaki anten yuvasının cihazın çekim gücüne bir katkısının olmadığını farkettim. Aynı yuvadaki anteni tek olarak diğer girişe taktığımda ise çekiş gücünün normal düzeyde olduğunu gördüm.

Cihazı aynı açıyla sabitleyip, antenleri WPS butonu yanındaki girişe tek tek takarak baktığımda, her iki anten bağlıyken aldığım sonucun değişmediğini gördüm. Sorunlu olabileceğini düşündüğüm güç girişi yanındaki yuvaya yine aynı açıyla anten bağladığımda, aynı odada bulunan diğer Wi-Fi cihazı ile karşı binanın camında bulunan (camdan cama ve önü açık) modemden başka hiç bir sinyali alamadığını gördüm.

Oysa aynı işlemi aynı antenle diğer girişte uyguladığımda ise, çevremde bulunan tüm modemlerin sinyalini alabilmekte. Almış olduğum WAP3205 AP'de teknik bir sorun olduğu kanısındayım. Zira, işe yaramayan bir anten girişinin cihazda bulunması bana pek mantıklı gelmiyor.

Uzun lafın kısası;
WPS butonu yanındaki anten yuvası ile güç girişi yanındaki anten yuvası, anten takıldığında aynı ayarda sinyal almıyorlar. Bu sorunu cihazı aldığım firmaya ilettim. Cizhazı aldığım firmanın bana verdiği cevap aynen şöyle.


Merhaba ... Bey;

Sorunuzu teknik ekibimize ilettik. Çalışan personel arkadaşlarımız konu ile ilgili herhangi bir yorum yapamadılar. Bu noktada size en sağlıklı desteği ürünün yetkili servisi verebilecektir. Garanti kartınız üzerinde yer alan yetkili servis yada servislere ulaşmanız ve sorunuzu yöneltmeniz durumunda size sorun ile ilgili gerekli cevabı verecekleri muhtemeldir. İyi günler dileriz.

Önümüzdeki günlerde bana bu cevabı veren kişi ile birebir görüşmek için yanına gideceğim.

Aynı sorun hakkında ZyXEL firmasından sanırım tatil olması sebebiyle henüz herhangi bir açıklama gelmedi. Neyse bunları geçelim.
Benim asıl merak ettiğim;
Aynı ürünü aramızda kullanan varmı? Varsa cihazın antenlerini tek tek deneyerek bana sonucu yazabilirler mi? Kafama takılan bu durumun gerçekten bir sorun olup olmadığını merak ediyorum. Şayet iddiam doğruysa cihazı iade etmeyi düşünüyorum.

Son Düzenleme: piRe_ ~ 09 Mart 2011 11:41
Kapalı Hesap (154666)
06-03-2011, 22:59   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

İki anten de aktif görevde değildir.
Sanırım işe yaramaz dediğin anten kısmı, modemi router olarak kullanırsan işe yarayacaktır.
 

piRe_
07-03-2011, 16:42   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Görüştüğüm ZyXEL yetkilisi bu durumun normal olmadığını ve her iki anten girişinin de çalışması gerektiğini söyleyerek, cihazı aldığım yerden değiştirmemi önerdi. Bir aksilik olmazsa yarın cihazı değiştirmeye gideceğim...

Ek: Başlığı kilitleyebilirsiniz...

Son Düzenleme: piRe_ ~ 09 Mart 2011 11:46
heavyrocker
18-01-2017, 23:27   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2005

Sene 2017. WAP3205 V2 cihaz aldım 2016 yazında. İlk başlarda sinyal çok iyi olmasa da iyiydi. Fakat şu an bir cep telefonu veya bir diz üstü bilgisayar, cihazdan daha fazla sinyal görüyor. Zyxel markasına yaklaşmayın kesinlikle. Tamamen piyasa malı olmuş. Ben uzun yıllardır komşumdan, alfa awus ile internet aldığımdan, senelerdir modem veya router kullanmıyordum. Zyxel markasının işi bozduğunu unutmuşum.

Cihazımı garantiye 1-2 hafta önce zorla gönderdim. Telefon görüşmesi ve uzak masa üstü bağlantı ile sürekli onarmaya çalışıyorlar. Fakat internete bağlanmadığından, komşudaki internet iyi çekmediğinden zaten uzak masaüstü bağlantı kuramayacaklarını söylüyorum. En sonunda bir temsilciyi ikna ettim buna ve cihazı kargo kodu vererek garantiye aldılar.

Bugün cihaz geldi fakat hiç bir değişiklik yok. Gittiği gibi geri gelmiş. Güya yazılım güncellemişler. Zaten ben güncellemiştim. Siz, siz olun bu markaya yanaşmayın. Özellikle bu cihazlarına. Belki bir çözüm vardır diye araştırırken bu konu denk geldi fakat yine çözüm bulamadım. Yakın zamanda garantiyi tekrar aramak zorunda kalacağım her halde.

Son Düzenleme: heavyrocker ~ 19 Ocak 2017 00:52