Horizon Forbidden West Complete Edition (PC) İnceleme

Horizon Forbidden West’in büyüleyici dünyasına daha önce adım atmadıysanız bunun için en iyi yer PC olabilir. Konsol oyuncularını kare hızı ve çözünürlük arasında seçim yapmaya zorlayan oyun, Nixxes Software’nin başarılı portuyla beraber artık daha göz alıcı.

Hiç dünyada yapayalnız olduğunuzu hissettiniz mi? Ya da dünyanın kaderi sizin elinizdeyken, kendinizden başka hiç kimsenin size yardım edemeyeceğini? Cevabınız hayır ise Horizon Zero Dawn'ı oynamamışsınız demektir. Zira ana kahramanımız Aloy'un kıyamet sonrası bir zamanda dünyayı kurtarmak için büyük bir maceraya atıldığı Horizon Zero Dawn'da bize hissettirdiği tam olarak buydu. Evet, Horizon Zero Dawn gerek grafiksel açıdan gerekse hikaye anlatımı açısından gerçekten şahane bir oyundu. Dolayısıyla devam oyununun selefinin hakkını verebilmesi için ortaya farklı bir şeyler koyması gerekiyordu -ki oyuncular tarafından eleştiri yağmuruna tutulmasın.

Bildiğiniz gibi devam oyunları söz konusu olduğunda orijinaline sadık kalan veya üstüne bir şeyler koyarak kendini geliştiren oyun sayısı oldukça az. Aslında bu konuda geliştiricileri suçlayamayız, sonuçta bir Assassin’s Creed 2 başarısı yakalamak kolay değil. Ancak Horizon’un devam oyunu Horizon Forbidden West, Assassin's Creed 2 kadar olmasa da aynı başarıya çok yaklaşıyor. Ve daha da güzeli, çıkışının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen “Horizon Forbidden West Complete Edition” adıyla içine Burning Shores eklenti paketi dahil edilerek artık PC’ye de çıkış yaptı; üstelik mükemmel bir şekilde port edilmiş olarak.

Horizon Forbidden West, PC'de tam olarak beklenildiği gibi. Sony'nin Playstation oyunlarının PC portlarını yapması için satın aldığı Nixxes Software işini öyle güzel yapmış ki oyun, PlayStation versiyonu ile neredeyse aynı. Grafik kalitesi ve performansı ise tamamen donanımınıza bağlı. Elbette grafik ayarları doğal olarak daha detaylı. Eğer yeterince güçlü bir bilgisayarınız varsa, her şeyden önce grafikleriyle ağzınızı açık bırakacağını söyleyebiliriz. Yani PC artık Aloy'un yolculuğunun ikinci bölümünü deneyimlemek için en iyi yer diyebiliriz.

Forum