Ters slash nasıl yapılır? Klavyede slash ve ters slash (\) yapma yolları

Ters slash işareti ilk olarak 1960'da Bob Bemer tarafından tanıtıldı. Düz slash işareti oldukça kolay öğrenilirken, ters slash işareti daha kolay unutulabiliyor. Peki klavyede slash ve ters slash nasıl yapılır? Bu makalede ise klavyede ters slah yapma yollarına bakıyoruz. Hazırsanız başlayalım...

İlk daktilolarda ve bilgisayar klavyelerinde yalnızca slash işareti vardır. Ters slash ise  MS-DOS kullanılmaya başlayana kadar popüler olmadı. Ters slash bugün çeşitli nedenlerle kullanılan semboller arasında. Örneğin bir dosya yolunu temsil edebilir.  Ters slash (\)  kodlama ve dosya adları için kullanılan bir tipografik işarettir. "Ters slash işareti nasıl yapılır?" sorusu da bu nedenle dönem dönem merak konusu olur. Klavyede sağa yatık slash işaretini yapmak oldukça kolay ancak ters slash yapmak için doğru tuşları bulmak bazen zor olabiliyor.

Peki ters slash nasıl yapılır? İşte yanıtı:

Düz Slash Nasıl Yapılır? (/)

Klavyenizdeki sayı tuşlarının üzerinde bazı işaretler var. 7 tuşunun üzerinde bu işaretlerden slash mevcut. Düz slash yapmak için (/) klavyenin solundaki shift duşuna basılı tutarak 7 sayısına basarsanız düz slash elde edersiniz.

Ters Slash Nasıl Yapılır? (\)

Sola yatık slash işareti yani ters slash yapmak için (\) klavyenizde space tuşunun sağında bulunan AltGr (ya da Alt) tuşuna basılı tutarken, soru işareti tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Soru işareti tuşu üstteki rakamların bulunduğu sıranın sonunda yer alır.

Akıllı telefon veya tablette Ters Slash Yapma

Bir akıllı telefon veya tablette ters slash yapmak için klavyeyi açın ve sayılar (123) veya semboller (sym) bölümüne gidin ve ardından \ sembolüne dokunun.

Sonraki Haber

Forum