14 koca yılın ardından, beklenen uygulama iPad'lere geliyor

Apple, ilk iPad modelinden beri, anlaşılması güç bir şekilde kullanıcılarına dahili bir hesap makinesi uygulaması sunmuyor. Ama bu durum, iPad 18 ile değişecek gibi görünüyor.

Apple, yıllardır iPad kullanıcılarına bazı uygulamaları sunmamakta inat ediyordu. Örneğin 2022’de iPadOS 16 ile birlikte Hava Durumu uygulaması ilk kez iPad kullanıcılarına sunuldu. Ama her nedense, Hesap Makinesi uygulaması hala eksikti. Kullanıcılar, hesaplama işlemleri için alternatif yollar denemek zorunda kalıyordu.

Hesap makinesi uygulamasının bulunmadığı 14 yıl boyunca, insanların bu uygulamayı ne kadar çok istediği toplumda adeta bir şaka haline bile geldi. Genel olarak Apple yöneticileri, çok sayıdaki üçüncü taraf uygulamanın sunduklarının yeterli olduğunu söylüyordu ancak artık Cupertinolu devin fikri değişmiş olabilir. MacRumors’un konuya yakın bir kaynak ile yaptığı görüşmeye göre, Apple iPadOS 18 yüklü iPad'ler için bir Hesap Makinesi uygulaması yayınlamayı planlıyor.

MacRumors, bu söylentiyi destekleyen bir şekilde AppleInsider’ın geçtiğimiz hafta yayınladığı, macOS 15’in yenilenmiş bir Hesap Makinesi uygulaması alacağına ilişkin haberinden de bahsediyor ve güncellenen Mac uygulamasının yeni iPad uygulamasını temel alacağına inanıyor.

Apple’ın WWDC 2024 etkinliğinde yeni iPad 18'i tanıtmasıyla beraber yeni Hesap Makinesi uygulamasının gerçekten iPad'lere gelip gelmeyeceğini öğreneceğiz.

Sonraki Haber

Forum