Apple, Hesap Makinesi uygulamasını baştan aşağı yeniliyor

Apple, yeni Mac güncellemesi ile birlikte yılların Hesap Makinesi uygulamasını çok daha yetenekli hale getirmeye hazırlanıyor.

Apple, yılların uygulamasını baştan aşağı yeniliyor

Apple’ın Mac bilgisayarlarındaki hesap makinesi işini oldukça iyi bir şekilde yapabiliyor olsa da, macOS 15 ile beraber not alma, para birimi dönüştürme hibrit uygulamasına dönüşmesini sağlayacak büyük güncellemeler alacağı bildiriliyor.

AppleInsider, yeni hesap makinesinin sayı kutularını yuvarlak düğmelerle değiştiren bir tasarım revizyonu alacağını ve yeniden boyutlandırabileceğinizi söylüyor. Bu yeniden boyutlandırma sırasında düğmelerin şekli de değişerek yeni forma uyum sağlıyor.

Bir tuşa tıklayarak erişebileceğiniz yeni bir geçmiş bandı size önceki hesaplamaları göstereceği için, çok fazla veriyle çalışıyorsanız ve bir trend görmeniz veya o ana kadar hangi bilgileri işlediğinizi takip etmeniz gerekiyorsa bunları ayrı bir yere not etmenize gerek kalmayacak. Görünüşe göre uygulamanın güncellemesinde Notlar entegrasyonu da yer alacak ve Microsoft’un OneNote’undaki gibi matematiksel gösterimlerle daha kolay notlar oluşturmanıza olanak sağlayacak.

Apple’ın bu yıl Haziran ayında gerçekleşecek WWDC konferansında iOS 18 ve macOS 15 için hesap makinesi de dahil olmak üzere yeni özellikleri tanıtması bekleniyor.