AMD'den "süper ucuz" bir ekran kartı geliyor olabilir

AMD, Nvidia'nın üreteceği konuşulan GTX 1630’un karşısına "süper ucuz" bir GPU modeli ile çıkmaya hazırlıyor olabilir.

AMD'nin "süper ucuz" bir GPU olarak planlanan ve mevcut RX 6400'ün altına yerleşmesi beklenen yeni bir grafik kartı planladığına dair dedikodular duyulmaya başlandı. Bu dedikoduların çıkış noktası ise, AMD’nin Linux grafik sürücüsüne Beige Goby kartı için yeni bir aygıt ID’si eklemiş olması.

Beige Goby ailesi, mevcut RX 6500 XT ve RX 6400 grafik kartları gibi Navi 24 GPU ile oluşturulmuş düşük profilli kartlar içeriyor. Yeni bir Navi 24 GPU'nun ne olabileceği tam olarak bilinmiyor. Mevcut bir modelin, örneğin RX 6400'ün yeni bir versiyonu olabilir veya tamamen yeni bir ürün de olabilir.

Dolayısıyla, teorik olarak, AMD'nin RX 6400'ün altına daha da bütçe dostu bir fiyatla satılacak bir RX 6300 modeli üretebileceği düşünülüyor.

Bu potansiyel bütçe dostu kart savaşının nasıl sonuçlandığını görmemiz gerekecek, ancak akılda tutulması gereken şey, masaüstü RX 6400'ün gücü konusunda zaten bir miktar hayal kırıklığı olduğu. Bu yüzden daha düşük özellikli herhangi bir RX'e ilişkin beklentilerin yüksek olması pek mantıklı olmayacaktır. Ayrıca, 6300'ün sadece OEM olması da mümkün.

Sonraki Haber

Forum