Apple Watch X büyük yeniliklere imza atacak; ama bu yıl onu görmeyi beklemeyin

Apple, büyük yeniliklere sahip olacak yeni bir Apple Watch X modeli üzerinde çalışıyor. Ama bu akıllı saatin bu yıl gelmesini beklemeyin...

Mark Gurman'ın son Power On bülteninde yer alan haberine göre Apple, Apple Watch'un son birkaç neslinden beri ilk büyük tasarım değişikliğini gerçekleştiriyor. Ancak bunu bu yıl göremeyeceğiz. Gurman, Apple'ın manyetik saat kayışı bağlantı noktaları, kan basıncı sensörü ve microLED ekrana sahip daha ince bir "Apple Watch X" üzerinde çalıştığını belirtiyor.

Şimdiye kadarki tüm Apple Watch'ların eski mekanik bağlantıları, müşterilerin eski kordonlarını yıllarca yeniden kullanabilmeleri açısından harikaydı. Ancak Gurman, giyilebilir cihazı küçültmek, pili ve dahili bileşenleri güçlendirmek için şirketin kullanabileceği alanın tükendiğini söylüyor.

Aylardır Apple Watch için daha parlak, ve daha renkli bir microLED ekran söylentileri dolaşıyor, ancak bu ekran teknolojisi yeni ve inanılmaz derecede pahalı. Apple, bu teknolojinin küçültülmüş ve uygun fiyatlı bir versiyonunu en küçük ekranlı aygıtına yerleştirme konusunda oldukça zorlanıyor. Ayrıca yıllardır Apple Watch için bir tansiyon sensörü planlandığı söyleniyor. Bu da giyilebilir cihazın 10. yıldönümü dolayısıyla tam zamanında gelmiş olabilir.

Bu sene ise Gurman, Apple Watch Series 9'un Series 6'nın çıkışından bu yana ilk kez daha hızlı bir işlemciye sahip olacağını, ancak 49mm Apple Watch Ultra da dahil olmak üzere geçen sene kullandığı ekran boyutlarını koruyacağı yönündeki iddiaları tekrarlıyor.

Sonraki Haber

Forum