Apple'ın yeni telefonundaki "SE" gizemi!

iPhone SE'nin "SE" harflerinin ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Açıklıyoruz...

Teknoloji devi Apple, yeni bir akıllı telefon modeliyle karşımızda: iPhone SE. Cihazın tanıtımını gerçekleştiren CEO Tim Cook, söz konusu modelin daha küçük, daha uygun fiyatlı olduğunu anlatsa da ve cihaza dair birçok detay verse de, iki harf; 'SE'nin ne anlama geldiğinden hiç bahsetmedi.

Cevap aslında daha sonra ortaya çıktı ama önce, cevap ortaya çıkana dek ortada dolaşan tahminlerden bahsedelim. Cook'un geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleşen etkinlikte yaptığı konuşmada Apple ve FBI arasındaki anlaşmazlığa dair izler taşıyan atıfları da göz önünde bulundurursak, 'SE'nin belki de "Secure Edition" ("Güvenli Edisyon") anlamına geldiğini düşünenler oldukça fazlaydı.

Ortada dolaşan tahminler arasında en sıkıcı olanlarından birisi ise bu iki harfin "Special Edition" ya da "Second Edition" anlamına geldiği yönündeydi. Bu tahmin heyecan verici olmasa da aslında bir hayli olası görünüyordu; zira bu cihaz Apple'ın daha önceki 4 inç'lik iPhone modelinin bir devamı niteliğinde.

Apple'ın bu konuda sessiz kalması da doğal olarak çok daha renkli ve dikkat çekici tahminlere yol açtı. Hatta bunun belki de firma çalışanları arasında dışarıya açıklamak istemedikleri esprili bir isim de olabileceği de konuşuldu. Bu doğrultudaki tahminler ise şöyleydi: "Small-Hands Edition" ("Küçük-Eller Edisyon"), "Sad Edition" ("Üzgün Edisyon"), "Squeezed Edition" ("Sıkıştırılmış Edisyon"), "Standard Error" ya da "Surrender, Everyone" ("Herkes Teslim Olsun").

Ve gelelim gerçeğe... Phil Schiller'ın Fortune'dan Jason Cipriani'ye yaptığı açıklama, SE'nin "Special Edition" olduğu yönündeydi. Yani en sıkıcı tahmin, gerçek oldu...

Sonraki Haber

Forum