Bir mühendis Apple Magic Mouse'u hack'ledi, tüm kötü yanlarını ortadan kaldırdı

Apple'ın pek de kullanışlı olmayan Magic Mouse'unu hack'leyen bir mühendis, ortaya çıkan sonuç için "hiçbir zayıf noktası olmayan ilk ergonomik Magic Mouse" tanımlamasını yapıyor.

Bir mühendis, Apple’ın Magic Mouse’unu hack'leyerek onu daha kullanıcı dostu, ergonomik ve genel olarak daha az sinir bozucu hale getirdi. Ivan Kuleshov isimli bu mühendis, daha önce de Apple Mac Mini’yi hack'leyerek ethernet üzerinden çalıştırılabilmesini sağlamıştı.

Apple’ın Magic Mouse’u genel olarak “sinir bozucu” şeklinde tanımlanıyor. Bu fare, pek ergonomik olmayan, kullanımı elverişsiz bir gövdeye ve rahatsız bir şekilde farenin altında yer alan bir şarj girişine sahip. Şarj girişinin bu konumu sebebiyle, şarj olurken farenizi kullanmanız pek mümkün değil. Ayrıca, hala USB Type-C yerine Lightning bağlantısına sahip olduğu için, artık USB Type-C’ye geçiş yapan çoğu Apple ürünüyle pek uyumlu olduğu söylenemez.

Kuleshov geçtiğimiz günlerde X’te “hiçbir zayıf noktası olmayan ilk ergonomik Magic Mouse’unu” geliştirdiğini ve “çalışırken USB-C aracılığıyla şarj edilebileceğini” paylaştı. Bu X paylaşımı, farenin detaylarını da anlatıyordu.

Öncelikle, beğendiği bir seçeneği bulana kadar denediği farklı kaplamalardan bahsediyor. Daha sonra fareyi bir güç kaynağına bağlandığında “doğrudan pili şarj edecek, böylece fare şarj sırasında kapanmayacak” şekilde ayarladığı yeniden tasarımdan bahsediyor ve “... işletim sistemi farenin pille çalıştığını düşünse bile yüzdeler artıyor” diyor. Sonrasında da kendi yaptığı uzatma adaptörünün resmini yayınlayarak “Sensör, orijinal fare gibi masaya hiçbir boşluk veya ayna olmadan dokunuyor” diyor.

Bunların yanı sıra farenin nasıl çalıştığına dair bir video ve ardından bir sökme videosu yayınladı. Anlatımını, farenin siyah ve RGB aydınlatmalı bir versiyonunun ufak bir ön gösterimini yapan bir görüntü ile sonlandırıyor. Ayrıca Kuleshov, iyileştirmeye açık noktalar olduğunu bildiğini ve bu projeyi kendi sitesinde ve GitHub’da “önümüzdeki günlerde” paylaşacağını da belirtiyor.

Sonraki Haber

Forum